Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ με τον φόνο να μένει ανεξιχνίαστος. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Καθημερινή, προκύπτει ένα διαφορετικά συμπέρασμα.

Από την επεξεργασία του προανακριτικού υλικού που οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχαν συγκεντρώσει, κυρίως βίντεο από κάμερες ασφαλείας, είχαν καταφέρει να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Αλιμο μέχρι όχι την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπως είχε αρχικά ειπωθεί, αλλά μέχρι την οδό Πέτρου Ράλλη, όπου φέρεται να εγκατέλειψαν το μαύρο σκούτερ Beverly οι δύο εκτελεστές.

Επιπλέον, είχαν μπορέσει να εντοπίσουν τις κινήσεις όχι μόνο των δύο πληρωμένων δολοφόνων αλλά και ορισμένων μελών της ομάδας υποστήριξης, που το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 είχαν την ευθύνη για τη διαφυγή και ασφαλή μετάβαση των δραστών, από το σπίτι του Γ. Καραϊβάζ στην οδό Αννινου έως το κρησφύγετό τους σε προάστιο του Πειραιά, κατά πάσα πιθανότητα την περιοχή της Νίκαιας.

Από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στην περιοχή είχαν μάλιστα προκύψει ενδείξεις και για την ταυτότητα ενός από τα άτομα που μετείχαν στην υποστηρικτική ομάδα. Εναν Ελληνα, γνωστό για τις σχέσεις του με τη «νύχτα» και το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο, τα δεδομένα εις βάρος του δεν είχαν αρχικά τουλάχιστον θεωρηθεί επαρκή για τη σύλληψη και παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

Τους τελευταίους μήνες, οι αξιωματικοί που έχουν την ευθύνη χειρισμού της υπόθεσης προσπαθούν –σε συνεννόηση με την Εισαγγελία– να συμπληρώσουν τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ των ερευνών. Ορισμένες μάλιστα πληροφορίες που πάντως διαψεύστηκαν από αρμόδιες πηγές, αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις η δικογραφία να υποβληθεί στη Δικαιοσύνη με την προσδοκία το προανακριτικό υλικό να αξιολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως επαρκές για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συγκεκριμένου υπόπτου.