Μετά τα όσα ανατριχιαστικά ανέφερε ο Κροάτης δικηγόρος των συλληφθέντων, ο οποίος στο παρελθόν έχει αναλάβει αρκετές φορές την υπεράσπιση μελών των Bad Blue Boys και τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα χειρότερα αποβράσματα στον πλανήτη», αρνούμενος την οποιαδήποτε ευθύνη των BBB για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της ομάδας τοποθετήθηκε για πρωτή φορά μετά την δολοφονική επίθεση.

Ειδικότερα, στη σχετική τους ανάρτηση σημειώνουν πως «επτά οπαδοί του συνδέσμου τους, που βρίσκονται στην Αθήνα, τραυματίστηκαν από χρήση μαχαιριών», ενώ προσθέτουν πως «άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες ενώ ένα μέλος της ομάδας τους δέχθηκε έως και επτά μαχαιριές».

Υπογραμμίζουν πως κάνουν την εν λόγω παρέμβαση λόγω «του πρωτοφανούς λιντσαρίσματος των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους», μία ομάδα χούλιγκανς γνωστή για τα ακροδεξιά της χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΒΒΒ:

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα που αντιμετώπισαν οι οπαδοί των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι οι οπαδοί μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος.

Υπάρχει μόνο μια δήθεν έρευνα από τη συμβιβασμένη ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψή κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά που αναφέρουμε διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;»

οπαδοί