Αδιαμφισβήτητη γίνεται με τον καιρό η αποτελεσματικότητα της ομάδας ΔΡΑΣΗ στο κέντρο των Αθηνών, καθώς οι αστυνομικοί της πρόσθεσαν μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό τους, συλλαμβάνοντας άνδρα στα Εξάρχεια, ο οποίος κατά πληροφορίες εμπλέκεται σε τρομοκρατική οργάνωση. Αναφορές κάνουν λόγο για εμπλοκή του στον PKK.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης (10/10), όταν η περιπολούσα ομάδα ΔΡΑΣΗ εντόπισε μία παρέα τεσσάρων ατόμων επί της οδού Μπουμπουλίνας 30 στα Εξάρχεια, καθιστώντας την ύποπτη. Το ένστικτο των αστυνομικών αποδείχτηκε ακριβές, καθώς ένας από τους προσαχθέντες εμπλέκεται σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές με τρομοκρατική οργάνωση.

Η ομάδα ΔΡΑΣΗ προσήγαγε συνολικά τέσσερα άτομα στα Εξάρχεια. Τρία άνδρες τουρκικής υπηκοότητας αλλά κουρδικής καταγωγής, όπως και μία γυναίκα με ταξιδιωτικά έγγραφα από τις ΗΠΑ και το Βέλγιο. Κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησής τους, διαπιστώθηκε μέσω του συστήματος POL, πως ο ένας από τους τρεις Κούρδους είχε σε βάρος του ένταλμα από τις γαλλικές Αρχές.

Πως εμπλέκουν τον PKK

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές Αρχές αναζητούσαν τον εν λόγω άνδρα, για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δουλειά του τουρκικής υπηκοότητας συλληφθέντα ήταν να στρατολογεί νέα μέλη στην τρομοκρατική οργάνωση.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως η τρομοκρατική οργάνωση είναι ο PKK. Καθίσταται σαφές πως σε πολλές χώρες του εξωτερικού ο PKK αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση και όχι ως αυτονομιστική παράταξη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται η έκδοσή του στην Γαλλία.