Με βαρύ πένθος στην χώρα ξεκίνησε ο Μάρτιος, με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σκορπίζοντας τον θάνατο σε 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 66. Απόκοσμες είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες που βρέθηκαν στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών που έχουν ως πρώτο θέμα την ανείπωτη τραγωδία. 

Η Washington Post, το BBC, ο Guardian, το CNN, οι Times του Λονδίνου, o Le Monde, το πρακτορείο Tass και το Al Jazeera έχουν «ψηλά» στο περιεχόμενό τους τη σύγκρουση των τρένων έξω από τη Λάρισα, ενώ New York Times, Bloomberg, Telegraph, France24, El Pais, Frankfurter Allgemaine Zeitung, Suddeutsche Zeitung, Deutsche Welle, Der Spiegel και Jerusalem Post παρέχουν διαρκή ενημέρωση

BBC: «Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να θεραπεύσει η Ελλάδα τις πληγές της»

«Ο αέρας μυρίζει καμμένο από μακριά, παρόλο που έχουν περάσει περισσότερες από 12 ώρες από το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστήχημα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες…Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να θεραπεύσει η Ελλάδα τις πληγές της» αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC.

CNN: Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα

Καπνός υψώνεται από τα τρένα καθώς πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν μετά από σύγκρουση κοντά στη Λάρισα, στην Ελλάδα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου. Η σύγκρουση μεταξύ εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε κοντά στα Τέμπη, περίπου 380 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, και είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό πολλών βαγονιών.

«Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε μια απελπισμένη αναζήτηση επιζώντων μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν επίσης δεκάδες.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 66 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περισσότερους από 350 ανθρώπους συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στα Τέμπη, στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στην πόλη της Λάρισας, ανακοίνωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Guardian: Συντριβή τρένου στην Ελλάδα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τη σύγκρουση

«Επιζώντες δήλωσαν ότι αρκετοί επιβάτες εκσφενδονίστηκαν από τα παράθυρα των βαγονιών λόγω της σύγκρουσης. Είπαν ότι άλλοι πάλεψαν για να απελευθερωθούν αφού η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, πέφτοντας σε ένα χωράφι δίπλα στις γραμμές, γράφει μεταξύ άλλων ο Guardian.

«Υπήρχε πανικός στο βαγόνι, οι άνθρωποι ούρλιαζαν», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένας νεαρός άνδρας, που απομακρύνθηκε σε κοντινή γέφυρα.

Reuters: Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα με νεκρούς και τραυματίες

«Δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν 85. Τα αίτια του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες παρέμειναν ασαφή», γράφει το Reuters.

AP: Σφοδρή σύγκρουση τρένων

«Επιβατική αμαξοστοιχία στην Ελλάδα που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους συγκρούστηκε με επερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία σε ένα πύρινο… ναυάγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 85, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και τουλάχιστον τρία τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά τη σύγκρουση κοντά στα Τέμπη, μια μικρή πόλη δίπλα σε μια κοιλάδα όπου βρίσκονται μεγάλες σήραγγες αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων, περίπου 380 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας.

Επιζώντες δήλωσαν ότι αρκετοί επιβάτες εκσφενδονίστηκαν από τα παράθυρα των βαγονιών λόγω της σύγκρουσης. Είπαν ότι άλλοι πάλεψαν για να απελευθερωθούν αφού η επιβατική αμαξοστοιχία λύγισε, πέφτοντας σε ένα χωράφι δίπλα στις γραμμές.