Μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό εστιατόριο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν, μέσω του κλιμακοστασίου, 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα και άμεσα επεκτάθηκε στους άλλους ορόφους, καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Καταγγελία για εμπρησμό

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν στο εστιατόριο ένας υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

«Ήταν δυο με τρεις αυτοί που έριξαν το αντικείμενο και αμέσως ακούστηκαν εκρήξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Ολοσχερής η καταστροφή του εστιατορίου

Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το σημείο, η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το γνωστό εστιατόριο ενώ εμφανείς είναι οι ζημιές στην πρόσοψη της πολυκατοικίας.

Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη

Να σημειωθεί επίσης ότι χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για τους ενοίκους των άλλων ορόφων.

Photo credits: Eurokinissi