Όταν κάτι είναι μοιραίο να συμβεί, ακόμα και το πάθημα δεν γίνεται μάθημα. Τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ο σταθμάρχης Λάρισας φαίνεται πως είχε κάνει ένα ακόμη λάθος, το οποίο όμως απετράπη. Άξιο αναφοράς είναι, βέβαια, το γεγονός πως ακόμα και το γεγονός πως υπήρχαν καμπανάκια που έκρουαν σήμα κινδύνου για την καταλληλότητα του σταθμάρχη εκείνη τη νύχτα, οι συνάδελφοι του τον άφησαν μόνο του.

Σύμφωνα με το βίντεο που έφερε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας το MEGA,  20 λεπτά πριν τη φονική μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμα μία τραγωδία. Συγκεκριμένα, με το δρομολόγιο του προαστιακού από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα.

Το τρένο μπήκε στον σταθμό της Λάρισας σε λάθος ράγα, ωστόσο ο μηχανοδηγός το αντιλήφθηκε και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγκρουση. Κάμερα ασφαλείας του τρένου του προαστιακού προς Λάρισα, του τρένου δηλαδή που έφυγε πριν έρθει το μοιραίο Intercity 62 από την Αθήνα, αποτύπωσε το εν λόγω γεγονός.

Ακούγεται, μάλιστα, ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτάει επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή το τρένο να κάνει οπισθοπορεία.