Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, με την επιχείρηση στο σημείο της τραγωδίας να βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, 12 σοροί μπορούν να αναγνωριστούν, όμως για τις υπόλοιπες 32 θα χρειαστεί ταυτοποίηση με DNA.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων με τις αρχές vα επιχειρήσουν σήμερα στο τρίτο βαγόνι. Θα γίνει τεμαχισμός προκειμένου να μειωθεί το βάρος και οι γερανοί αναμένεται να το σηκώσουν. Στη συνέχεια, θα αναζητήσουν σημάδια για θύματα.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε το πρωί από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής θα γίνει κάποιος τεμαχισμός του βαγονιού γιατί είναι μεγάλο. Θα γίνει μετακίνηση των κομματιών και θα πάμε σε έναν έλεγχο εάν υπάρχουν σημάδια για να μπορέσουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα βγάλουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης εθελοντών διασωστών της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάκος. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σημάδια ζωής, ο κ. Νάκος ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν σε αυτά τα βαγόνια, μόνο θύματα». Το τρίτο βαγόνι, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι «μια άμορφη μάζα, διαλυμένα όλα, χωρίς πρόσβαση. Κάποια είναι αναποδογυρισμένα, είναι ένα συνονθύλευμα. Έχει πολύ σίδερο γι’ αυτό και θα δουλέψουν οι γερανοί».

Ένας νεκρός και ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν στα συντρίμμια των τρένων

Την ίδια ώρα, τη σορό ενός άνδρα κάτω από το εκτροχιασμένο τρένο, αλλά και ανθρώπινα μέλη που πιθανόν ανήκουν σε δύο ανθρώπους εντόπισαν πριν λίγη ώρα Πυροσβέστες και διασώστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανάσυρση νέων θυμάτων αυτής της τραγωδίας.

Στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας

Στον ανακριτή θα προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.