Η θερμότερη μέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία παγκοσμίως ήταν η περασμένη Δευτέρα 3 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο επιστήμονες που εξηγούν ότι την ευθύνη γι αυτή την εξέλιξη έχουν η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έφτασε τους 17,01 βαθμούς Κελσίου (62,62 Φαρενάιτ), ξεπερνώντας το ρεκόρ του Αυγούστου του 2016, που ήταν 16,92 βαθμοί Κελσίου (62,46F).

Η ζέστη πλήττει διάφορα σημεία του πλανήτη. Οι νότιες πολιτείες της Αμερικής για παράδειγμα υποφέρουν τις τελευταίες εβδομάδες, την ίδια ώρα που στην Κίνα βιώνουν παρατεταμένο καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών και στη Βόρεια Αφρική το θερμόμετρα φτάνει κοντά στους 50 βαθμούς Κελσίου!

Τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε για την Ανταρκτική, που κατέγραψε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για χειμώνα.

«Αυτό δεν είναι ένα ορόσημο που θα έπρεπε να γιορτάζουμε, αλλά μια θανατική καταδίκη για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα», δήλωσε η κλιματολόγος Φριντερίκε Ότο του Ινστιτούτου Γκράνθαμ για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον του Imperial College του Λονδίνου.