Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες που είχαν γίνει προ ημερών για το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε διατάξει έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για τα καταγγελλόμενα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε καταγγελίες των πρώην βουλευτών του κόμματος Αντώνη Μυλωνάκη και Αναστασίας Αλεξοπούλου ότι μηνιαίως έδιναν στο ταμείο της «Ελληνικής Λύσης» 500 ευρώ σε φακέλους χωρίς παραστατικά.

Η δεύτερη έρευνα αφορούσε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και την πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι έλαβε από την οικογένεια Χούρι.

Μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούσαν, το κόμμα Ελληνική Λύση, αλλά και μεμονωμένα τον βουλευτή και τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, για το εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις γύρω από το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η έρευνα ολοκληρώθηκε, χωρίς επιβαρυντικά ευρήματα.

Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής, κ. Βουρλιώτη.