Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, καθώς και για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Ο Σκέρτσος προανήγγειλε την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη, η οποία πιθανότατα προγραμματίζεται για την Πέμπτη, σύμφωνα με άλλες πηγές.

«Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει έναν ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης.

Αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτήν τη μεγάλη ανθρωπιστική αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία η οποία έχει συμβεί από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί. Η Ελλάδα είναι παίκτης, έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Δεν πρέπει να εξελιχθεί η κρίση σε περιφερειακή».