Τίποτα δεν άφησε αναπάντητο ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Αφού αποκάλυψε αρκετά πράγματα για τον εαυτό του, μίλησε για την πολιτική, για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τον Πολάκη, για τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου, τον Παναθηναϊκό, αλλά και το όνειρό του να κάνει οικογένεια με τον Τάιλερ Μάκμπεθ και να μεγαλώσουν δύο παιδιά.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί σε όσους δεν τον έχουν γνωρίσει και η αλήθεια είναι πως όσα είπε είχαν ενδιαφέρον. Ο Κασσελάκης απαξίωσε την κριτική που του γίνεται σε ό,τι αφορά τα περί «περαστικού» και «φυτευτού», ανέλυσε συγκεκριμένες θέσεις του για σημαντικά ζητήματα όπως είναι η ΔΕΗ, ο φράκτης και τα Πανεπιστήμια, ενώ μίλησε για την οικονομική του επιφάνεια, αλλά και τις βλέψεις του ως νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:

Για τα σχόλια ότι είναι κράμα μεταξύ Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ και τη συμβουλή του Τσίπρα

«Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Μια από τις συμβουλές που μου έδωσε ο Πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας είναι να κρατάω από τον καθένα κάτι καλό. Ο Πρόεδρος, επίσης, με βοήθησε στο να μπορώ να ξέρω από που να αρχίσω. Μου έδωσε το χάρτη»

Για τον Μητσοτάκη και ένα παλιότερο εγκωμιαστικό προς αυτόν κείμενο

«Είχα γράψει ένα κείμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύγκριση με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Άλλα έλεγε τότε και άλλα έπραξε στη συνέχεια και τον θεωρώ επικίνδυνο. Θα πρέπει πάντως να σας πω ότι το 2009, με τα τότε δεδομένα, είχα ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου».

Για τα κρατικά ΑΕΙ

«Το μοντέλο που προτείνω για την ανώτατη εκπαίδευση είναι να έχει μια πιο ανεξάρτητη διοίκηση και αυτονομία και οι δωρεές να πάνε στο δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Εάν ήξερα ότι 5% του ΑΕΠ θα μπορούσε να πήγαινε για τη δημόσια παιδεία θα μπορούσα να το σκεφτώ. Προσωπικά, φοβάμαι την Παιδεία δύο ταχυτήτων. Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό».

Για τη ΔΕΗ

«Είμαι υπέρ της κρατικοποίησης της. Δεν είμαστε πλέον στην εποχή του φαξ που δεν ξέρουμε τι γίνεται. Έχουμε πληροφόρηση σε ζωντανό χρόνο αυτή την στιγμή. Έχουμε πολλές δικλείδες ασφαλείας για να ελέγξουμε τους δημόσιους πόρους».

Για τον φράχτη στον Έβρο

«Με ενόχλησε πάρα πολύ η εργαλειοποίηση από τον Πρωθυπουργό ένα μήνα μετά τα Τέμπη. Ήταν αυτή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο φράχτη που με έκανε να μπω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Για τον Πολάκη

«Ο Μανώλης Καπνισάκης με σύστησε αρχικά στον Παύλο Πολάκη και στη συνέχεια ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ με σύστησε στο Προεδρείο. Αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Το αισθανόμαστε πολύ βαθιά όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Είναι δυναμικός και προσπαθεί για τον κόσμο που δεν έχει φωνή. Μακάρι να ήταν και άλλοι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία».

Για τον Βελουχιώτη

«Στο ερώτημα ποια προσωπικότητα της Αριστεράς με εμπνέει, θα έλεγα ο Βελουχιώτης. Πρέπει να μας εμπνέουν αυτές οι φυσιογνωμίες»

Για τον Παναθηναϊκό και τη Goldman Sachs

«Eίμαι Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Δεν είμαι η Goldman Sachs, είμαι ένας άνθρωπος που εργάστηκε στην τράπεζα. Η εμπειρία μου μπορεί να διοικήσει τη χώρα καλύτερα από τον Μητσοτάκη γιατί εγώ έχω αρχίσει από το μηδέν».

Για το coming out

«Πρέπει ως κοινωνία να παρέχουμε την πλήρη ισότητα, ανοιχτή καρδιά, ανοιχτή αγκαλιά για όλο τον κόσμο. Αντιλήφθηκα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό το 2012 στα 24 μου. Ήμουν μάλιστα σε σχέση με μια γυναίκα στην Νέα Υόρκη και είχα μεγάλο άγχος για το πως δεν θα απογοητεύσω εκείνη και τους γονείς μου. Αποκάλυψα στη μητέρα μου ότι είμαι γκέι πριν 4 χρόνια, σε ηλικία 31 ετών».

Για τα social media και το TikTok

«Είμαι ο εαυτός μου στα social media. Με το Tik Tok δεν έπαιξα, το χρησιμοποίησα για να επικοινωνήσω».

Για την οικονομική του κατάσταση

«Eίμαι το πιο διαφανές πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα μου στην ναυτιλία είναι δημόσια, είναι στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι είμαι πολύ ευκατάστατος. Έχω μια ευχέρεια που θεωρητικά δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψω στη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω και σπίτι 4 εκατ. ευρώ»

Για τον Τάιλερ και το όνειρό τους

«Ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας, δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία με παρένθετη μητέρα γιατί θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος που δεν πέρασε την ισότητα στον γάμο, αλλά παράλληλα πρόσφερτε και πολλά το 2015-2019»

Για τον αγαπημένο του ήρωα

«Είναι ο Μπάτμαν, ο οποίος είναι Αριστερός. Πάντα μου άρεσε ότι κάποιος βάζει το κοινό καλό από τη ζωή που θα μπορούσε να ζούσε»