Την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε δηκτικά ο ηθοποιός, Λάκης Λαζόπουλος, λέγοντας στο podcast του πως «δεν ξαφνιάστηκε καθόλου» που ο βουλευτής Χανίων «γύρισε στις τραμπάλες της παιδικής χαράς του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, ο Λάκης Λαζόπουλος ανέφερε: «Δεν ξαφνιάστηκα καθόλου που στην παιδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ ξαναγύρισε στις τραμπάλες ο Πολάκης. Αποδεικνύοντας ότι ο αρχηγός λέει και ξελέει, ότι ο μεγάλος Κρητικός είναι μικρό παιδί και ζητάει συγγνώμη για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και ότι με το ίδιο παρεάκι δεν μπορείς να φέρεις ένα διαφορετικό μέλλον. Το ίδιο αστειάκι. Και δημιουργείται αυτή η απίστευτη βαρεμάρα και στασιμότητα στο κόμμα της αντιπολίτευσης».

@newsbreakgr Λαζόπουλος: Δεν ξαφνιάστηκα που ξαναγύρισε στην παιδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης #lazopoulos #lakislazopoulos #syriza #polakis #newsbreakgr ♬ πρωτότυπος ήχος – newsbreak

Το χρονικό της επιστροφής του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Να παραμείνει o Παύλος Πολάκης στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, κατά τη συνεδρίασή της που έγινε στις 18 Μαρτίου.

Όπως είναι γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος είχε μιλήσει για «γενναία αυτοκριτική» από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο.

Μετά την επιστολή μεταμέλειας του κ. Πολάκη, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο ζητώντας προγραφές δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζιτών κ.α., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άνοιξε την πόρτα της επιστροφής.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοκριτική «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και δεν τη βλέπουμε συχνά», κάτι που «αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι είχε αποκλείσει τον Παύλο Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου πως η επιστολή του «μάς αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή αυτοκριτικής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, στη συνέχεια, ότι «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Για να κερδίσουμε τις εκλογές, πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο».