Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κοινές δηλώσεις που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ναρέντρα Μόντι, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του και αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «σημαντική στιγμή στην πορεία σχέσεων των χωρών μας».

«Αναβαθμίζουμε τη συνεργασία μας σε στρατηγική σχέση», είπε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, «και είμαστε πολύ εγγύτερα από την απόσταση που μας χωρίζει».

«Υπάρχει η βάση για ευρύτατο πεδίο διμερούς συμπόρευσης σε οικονομία, πολιτισμό, τουρισμό, μέχρι την από κοινού άμυνα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.

«Πρώτος στόχος είναι να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο μέσα στην επόμενη τετραετία με την Ινδία», είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Θα δώσουμε έμφαση την οικονομική συνεργασία, με επενδύσεις εκατέρωθεν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «αποδέχομαι με χαρά την πρόσκλησή σας να επισκεφθώ την Ινδία και ευχαριστώ για τις παραγωγικές συζητήσεις που είχαμε».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το κράτος μας αποτελεί την πύλη για την Ινδία στην Ευρώπη, αυτό θα ανοίξει και ευκαιρίες για προσέγγιση. Η Ινδία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του νοτίου πόλου της Σελήνης από το διαστημικό σας σκάφος.

Και η Ελλάδα σύντομα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, αποτελεί γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα σε τρεις ηπείρους».

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «η πέμπτη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη Δημοκρατία επισκέπτεται την πρώτη Δημοκρατία της Γης».

Από την πλευρά το ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι , εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγίες.

«Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

«Έχουμε φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα», είπε και συνέχισε αναφέροντας ότι «ενισχύουμε τις αμυντικές βιομηχανίες Ελλάδας και Ινδίας», εξηγώντας το πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών.

Όπως είπε είναι «τεράστιες οι δυνατότητες του διμερούς εμπορίου».

Επίσης, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό για τη θερμή υποδοχή του στην Αθήνα, αλλά και για την κίνηση να του απoνεμηθεί o Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής.