🟢☀️ Στην παπανδρεϊκή κουβέντα των ημερών τοποθετήθηκε, με άψογο λόγο και ώριμη σκέψη, ο πλέον αρμόδιος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην ΕΡΤ, φρόντισε παράλληλα και να αδειάσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ με δύο απλές προτάσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας μόνο αν είναι πρώτος, ενώ έχει ψηφίσει την απλή αναλογική. Ποιο είναι το πνεύμα της συνεργασίας;». Τόσο απλά.

💣 Το νυν αφήγημα έχει να κάνει με τα περί ΣΥΡΙΖΑ και 17Ν. Αντίστοιχο, διότι μερικοί δεν έχουμε κοντή μνήμη, πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη, χρόνιο αφήγημα του δεξιού Τύπου των 80s, στην εποχή του πασοκικού αυριανισμού. Άλλο αυτό κι άλλο, ως ανασκεύασε ο Παναγιώτης Λάμψιας, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν μέλη της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης. Τούτο δεν αμφισβητείται.

↪️ Τα σημαντικά βέβαια δεν είναι αυτά. Τα σημαντικά είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα, άλλαξε τελείως ρητορική. H «προοδευτική διακυβέρνηση» πήρε περίπατο. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τι δεν είπε. Ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα ο Ανδρουλάκης, ότι ο Κουτσούμπας πρέπει να διαβάσει ιστορία, ότι ο Βαρουφάκης αντί να σώσει τη χώρα ηχογραφούσε τα Eurogroup και έγραφε βιβλίο για να βγάλει τον εαυτό του ήρωα. Ο μοναχικός δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει πλέον αυτόν τον δονκιχωτισμού.

🛑 Οι προγραμματικές συγκλίσεις είναι μια από τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για να μπει σε συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Η δεύτερη είναι ισχυρό διψήφιο ποσοστό (ο πήχης μπαίνει από το 12% και πάνω) και η τρίτη αφορά στη συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και τους υπουργούς κρίσιμων υπουργείων. Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη, κακά τα ψέματα, οδηγεί σε τέλμα – ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ είναι, ως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ελάχιστα πάνω από το 10%, τι θα πράξει.

🚨 Μπορεί ο Άρειος Πάγος να τους… πέταξε εκτός εκλογών αλλά στα ακροδεξιά κόμματα γίνονται ήδη κάποιες πρώτες διεργασίες και ανεπίσημες επαφές για ένα modus vivendi, μια άτυπη συμφωνία συμμαχίας ενόψει των εκλογών της 2ας Ιουλίου. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Νίκος Νικολόπουλος, Αφροδίτη Λατινοπούλου και άλλοι. Φήμες θέλουν, δε, γνωστό επιχειρηματία να φερόταν έτοιμος να ενισχύσει τέτοια πρωτοβουλία.

🖊️ Τούτο δεν ισχύει για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον οποίο δημοσιεύματα τον θέλουν… απογοητευμένο από την πολιτική και έτοιμο να γυρίσει στη δημοσιογραφία. Τη δημοσιογραφία τη ρώτησε;

🤡 Μάλιστα ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε πως θεωρεί παράνομη την απόφαση του Αρείου Πάγου και για τις επόμενες εκλογές η «Πατριωτική Ένωση» μετονομάστηκε πρωτότυπα ως… «Πρόδρομος Εμφιετζόγλου». Τι γίνεται…

📺 Νέα αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση έφερε το debate της προσεχούς Τετάρτης. Από την αξιωματική αντιπολίτευση ακούς και διαβάζεις ενστάσεις για την παρουσία των Σίας Κοσιώνη και Μάρα Ζαχαρέα που, λόγω των γάμων τους με Κώστα Μπακογιάννη και Θοδωρή Ρουσόπουλου, έχουν άμεση σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Ας πούμε ότι έχουν δίκιο: η Ράνια Τζίμα, που είναι παντρεμένη με τον άλλοτε στενό τσιπρικό συνεργάτη Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δεν υπάγεται στην ίδια κατηγορία – ή δεν τους συμφέρει να το αναφέρουν επειδή η δημοσιογράφος του Mega έχει γίνει… viral με τις σκληρές της ερωτήσεις προς κυβερνητικούς;

✈️ Με την περιοδεία του στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το χρίσμα στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, κίνηση που ενόχλησε τον πρώην, πλέον βουλευτή Κώστα Τζαβάρα ο οποίος γλυκοκοιτούσε την περιφέρεια.

👎 Τις περιοδείες του συνεχίζει και ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα θα βρεθεί στη Λαμία, όπου σκοπεύει να μιλήσει μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Η επίσκεψη αυτή στοχεύει και να… ρεφάρει αυτή της Άρτας, τόπο καταγωγής του πρώην πρωθυπουργού, όπου η παρουσία του κόσμου ήταν απογοητευτική. Μάλιστα στην Άρτα θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com