Σφύζει από ζωή. Κάθε μέρα, όχι μόνο τα ΣΚ. Εκεί που ενώνονται η Ιερά Οδός και η Θηβών, κοντά στο μετρό, βρίσκεται ένας πεζόδρομος πολύβουος, πολύχρωμος και νεανικός. Για μεζέδες στην Αθήνα, δύσκολα θα βρεις κάπου καλύτερα. Στην Αγίας Λαύρας χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης στο Αιγάλεω, στα δυτικά προάστια.

Θαρρείς και μαζεύτηκε εκεί όλος ο φοιτητόκοσμος της πόλης! Πάντως, και αυτό πρέπει να το επισημάνουμε, εδώ δεν χωράνε διακρίσεις, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, όλοι μπορούν να νιώσουν όμορφα και οικεία. Το “real thing” βγαίνει μπροστά ως φιλοσοφία, στάση ζωής.

Η ιδανικότερη περιοχή για μεζέδες στην Αθήνα: Είναι λες έχει μόνο under 25 ετών

Γιατί η παρέα είναι που μετράει στα ρακάδικα του Αιγάλεω, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται η περιοχή. Με πολλά ωραία live να «σκαρώνονται» σχεδόν συνέχεια, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κέφι.

Παρεμπιπτόντως, πόσα… λογοπαίγνια με ρακί αντέχεις; Διαβάζοντας παρακάτω, θα πάρεις την απάντηση (και) σε αυτό το ερώτημα!

μεζέδες στην Αθήνα

Για μεζέδες στην Αθήνα αυτός ο πεζόδρομος στο Αιγάλεω είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς

Ρεμεζέ

Με λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, ποιοτικό φαγητό, φιλόξενη ατμόσφαιρα και καλό κρασί, σε καλεί να το επισκεφτείς, σε καλεί να το κάνεις στέκι σου.

Καθώς είσαι εκεί, έχεις μία αίσθηση πως γύρω σου βρίσκονται μόνο χαμογελαστοί άνθρωποι. Έτσι συμβαίνει (μόνο) όπου περνάς πολύ καλά.

Αγίας Λαύρας 14

Ρακαδημία

Είναι αυτό που έκανε την αρχή, αυτό που μετέτρεψε τη συγκεκριμένη περιοχή σε συνώνυμο του «μεζέδες στην Αθήνα». Άνοιξε το 2008, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο, από πολλές απόψεις.

Η γλυκόπιοτη ρακή ρέει άφθονη, μαζί και τα κατάλληλα πιάτα για να μην κατέβει… ξεροσφύρι. “Save water, drink raki” καταπώς μας λέει το εμπνευσμένο μότο του μαγαζιού.

Αγίας Λαύρας 9

Η ιδανικότερη περιοχή για μεζέδες στην Αθήνα: Είναι λες έχει μόνο under 25 ετών

Ρακόπολις

Ζεστός, φιλόξενο, ξέρει να προσφέρει όμορφες βραδιές με γεύσεις διαλεχτές και ευχάριστη εξυπηρέτηση.

Με ποτό, καλό φαϊ και… μεράκι όλα «τσουλάνε» όπως πρέπει. Χαλαρά και απλά, δεν θέλει πολλά η ζωή για να είναι ωραία.

Αγίας Λαύρας 5

Ρακί Αμάν Μεζέ

Οι επιλογές για μεζέδες στην Αθήνα πολλές. Είτε για live μουσική, είτε για απλή παρεΐστικη ατμόσφαιρα, είτε για καλό φαγητό, στο Ρακί Αμάν Μεζέ αρέσει να καμαρώνει πως είναι τοπ στην κατηγορία του.

Και έχει, αναμφίβολα, πολλά επιχειρήματα για να το υποστηρίξει. Ο κόσμος που γεμίζει ασφυκτικά το μαγαζί είναι, βέβαια και προφανώς, η καλύτερη απόδειξη περί τούτου.

Για μεζέδες στην Αθήνα και epic ποικιλίες κρεατικών, αυτός ο δρόμος είναι για σένα, παμ: Εδώ θα κάτσεις σίγουρα με τη νεολαία

Αγίας Λαύρας 4

Δεκαράκι

Αυτό το Δεκαράκι είναι… λίρα εκατό! Όταν σκέφτεσαι «μεζέδες στην Αθήνα» είναι από τα μαγαζιά που αποτελούν εγγύηση σχετικώς.

Η φιλοσοφία είναι «λίγα και καλά». Και όλα είναι ακριβώς όπως πρέπει. Παρεΐστικο και νοσταλγικό, υπάρχει λόγος σοβαρός που συνιστά ένα success story.

Αγίας Λαύρας 3

ΑιγαλεΡάκι

Γιορτινό και φασαριόζικο, γεμάτο ζωή, ακόμα ένα στέκι που δίνει το κάτι παραπάνω στα πέριξ, βοηθώντας τα μέγιστα στο να γίνει συνώνυμο του «εδώ βγαίνουμε για μεζέδες στην Αθήνα».

Καλή μουσική, εκλεκτό φαγητό, και ένα «τικ» παραπάνω για το οινόμελο και το ρακόμελο που προσφέρει.

Αγίας Λαύρας 6

Πιπερίτσα Μεζέ

Λίγο πιο ήσυχο από τα υπόλοιπα της περιοχής, για αυτούς που θέλουν να είναι και… εντός και εκτός της φάσης.

Με ένα συνδυασμό ελληνικής και ιταλικής κουζίνας, σε υποδέχεται φιλικά, σε ευχάριστο κλίμα.

Αγίας Λαύρας 7

Bronxvanilla Burger

Μετά από τόσες ρακές, όσο κι αν έχεις «τσιμπήσει» κάτι για συνοδεία, είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να… πεινάσεις. Ειδικά αν είσαι νέο παιδί, πάνω στην… ανάπτυξη και με μηδενικά προβλήματα χώνεψης (σαν πουλάκι κοιμάσαι, πουλάκι μας!).

Το Bronxvanilla Burger βρίσκεται στα πέριξ με μερικά από τα πιο «σοβαρά» μπέργκερ εκεί έξω, έτοιμο να σε χορτάσει, να σε κάνει να νιώσεις ακόμα πιο «φουλ κομπλέ».

Θηβών 399