Νίκος Ανδρουλάκης και Αλέξης Τσίπρας συνεχίζουν την κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον… διάδοχο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του κινήματος, ακόμη και σήμερα από τη συχνότητα του Open, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ηγείται του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου «ενώ ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα»!

Η αναφορά, φυσικά στον (προάγγελο του ΣΥΡΙΖΑ) Συνασπισμό που συγκυβέρνηση το 1989 με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με σκοπό τα ειδικά δικαστήρια… Θύμισε, δε, ότι τον γιο του Ανδρέα, Γιώργο Παπανδρέου τον χαρακτήριζε… Πινοσέτ, προσθέτοντας ότι πλαστογραφεί τη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης:

  • Ο Ανδρέας είχε μία παγκόσμια εμβέλεια. Τον έχουν τιμήσει και τον γνωρίζουν από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική ως την Ασία.
  • Ανήκει στη δημοκρατική, προοδευτική ιστορία του ελληνικού λαού.
  • Πρόκειται για πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας

Όσο για την ατάκα Τσίπρα, ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα του; «Ανδρέας Παπανδρέου και “Πρέσπες του Αιγαίου” δεν πάνε μαζί. Ο θυμόσοφος λαός λέει για περιπτώσεις όπως του κ. Τσίπρα το γνωστό: “Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω”. Τον Γιώργο Παπανδρέου τον χαρακτήριζε δικτάτορα Πινοσέτ και πριν από κάποιους μήνες έλεγε τα καλύτερα. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο πήγε να τον βάλει φυλακή και το καλοκαίρι με τις υποκλοπές σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του, έλεγε τα καλύτερα και για εκείνον. Όλα αυτά είναι για να διασκεδάζουμε» .

Μια ημέρα νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα», καθώς «ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία». Είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που εμπνεύστηκαν από τον Ανδρέα και σήμερα έχουν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει, όχι ένα στοιχείο που θα μας χωρίζει, αλλά ένα στοιχείο που θα μας ενώνει».

Απαντώντας ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα «τυμβωρύχο» του Ανδρέα Παπανδρέου «με όλα αυτά που κάνει, προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του».

Και βέβαια στη Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεχνούν ότι  το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως τίτλο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», κάτι που παραπέμπει ευθέως στο «Συμβόλαιο με τον Λαό» του Ανδρέα Παπανδρέου και τη νίκη της «Αλλαγής» στις εκλογές του 1981. 

Ο Τσίπρας κατόρθωσε να ενώσει τα δύο βασικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ του ’81, δηλαδή το «Συμβόλαιο με τον Λαό» και την «Αλλαγή», σε μια αδιανόητη λογοκλοπή. Και ξεδιάντροπη.