Τεταμένη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με τις κόντρες να οξύνονται περισσότερο εν αναμονή των τοποθετήσεων όσων στελεχών, στις εσωκομματικές εκλογές στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου και μέχρι τώρα κρατούσαν αποστάσεις από τις εξελίξεις.

«Έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα, δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις, θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο» ανέφερε στον απόηχο των εσωκομματικών συγγρούσεων ο Δημήτρης Βίτσας, αναδεικνύοντας πιο έντονα τις βουλήσεις του ίδιου και των Φίλη και Σκουρλέτη για την δημιουργία ενός διαφορετικού πολιτικού φορέα.

Πιθανές αναχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η σύμπραξη με τους ανωτέρω, από τους Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνο Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέα Ξανθός, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Προσώρας το μεγάλο βήμα, αναμένεται να κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ πιθανώς ακολουθήσει η Πέτη Πέρκα.

Ποιος θα ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα;

Αναφορικά με το όνομα του μέλους που θα αναλάβει να ηγηθεί του εκχειρήματος, αν και προσεγγίστηκε η Έφη Αχτσιόγλου, η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται αρνητική, παρά το γεγονός ότι τηρεί σιγή ιχθύος, μην έχοντας πάρει επίσημα θέση. Το ίδιο ισχύσει και για τον Νάσο Ηλιόπουλο ενώ επιφυλακτικός εμφανίζεται και ο Αλέξης Χαρίτσης. Υπενθυμίζεται ότι από κοινού σημείωναν την Τρίτη, με κοινή τους δήλωση, ότι «η κατάσταση είναι διαλυτική».

Αυτός που σήμερα βρίσκεται πιο κοντά στα στελέχη της Ομπρέλας είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς να είναι σαφές εάν τίθεται ενδεχόμενο αποχώρησής του από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως, ο Στέλιος Κούλογλου και η πρόσφατη παραίτησή του, μια και ο ίδιος δεν απέκλεισε να ξανακατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές αν υπάρχει κάτι που να τον εκφράζει διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν παραδίδει την έδρα του όπως του ζήτησε η Κουμουνδούρου, αποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά την πιθανή σύμπραξή του με τα μέλη της Ομπρέλας ώστε να λάβει την απόφαση του πριν αρκετές ημέρες και την κάθοδό του στις επόμενες με ένα νεοσύστατο κόμμα.