Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ ξεκίνησε την προετοιμασία της εν όψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου και στους παίκτες που έχει καλέσει ο Δημήτρης Ιτούδης, βρίσκονται και ο Άλεξ με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Οι δυο τους λογικά δε θα βρίσκονται στην τελική 12αδα γιατί δεν διαθέτουν το ταλέντο και την ικανότητα για να παίξουν σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά σε κάθε περίπτωση βρέθηκαν και θα βρίσκονται για λίγες ακόμα ημέρες πλάι στους σίγουρους Γιάννη και Θανάση που θα ηγηθούν των προσπαθειών της Εθνικής για διάκριση.

Τι πιο λογικό από το να βγάλουν τα 4 αδέρφια μια φωτογραφία στη media day της Εθνικής και να ποζάρουν περήφανα που κατάφεραν το κοινό τους όνειρο που έχουν από μικρά παιδιά: να παίξουν μπάσκετ μαζί και να το κάνουν για την Ελλάδα που την αγάπησαν και τους προσέφερε, εκτός από τις δυσκολίες, και μια ευκαιρία στο όνειρο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε το όνειρο και έσυρε όλη την οικογένεια μαζί του και εξακολουθεί να το κάνει. Και βγήκε αυτός ο άνθρωπος, που παίρνει 40 εκατομμύρια το χρόνο, έχει δύο παιδιά και μια γυναίκα, έχει κατακτήσει τα πάντα στο ΝΒΑ, να πει ότι η Εθνική δεν έχει καμία υποχρέωση να στηθεί γύρω του και πως ο ίδιος πρέπει να ενσωματωθεί στους υπόλοιπους 11 που θα απαρτίζουν την 12αδα στο Ευρωμπάσκετ.

Είπε επίσης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου, πως δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ότι από τις προπονήσεις ο στόχος που θέτει είναι η 8αδα και δε βλέπει πως η Εθνική θα πάει για μετάλλιο, όμως θέλει να χτιστεί μια ομάδα που θα…δαγκώνει. Σε αυτό συναινούν όλοι.

Έχουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω δεδομένα και εμφανίζεται από το πουθενά, εκεί που νομίζαμε πως έχουμε γλυτώσει, ένα hashtag #notmynationalteam στο Twitter, που γίνεται trend και συνοδεύεται από τη φωτογραφία των 4 Αντετοκούνμπο. Στην αρχή σκέφτεσαι «οκ, 10 φασιστογούρουνα πάντα θα υπάρχουν, δε μπορούμε να τους εξαλείψουμε, τους βόλεψαν και τα tweets της Νιγηρίας».

Μετά όμως σε σοκάρει η έκταση που παίρνει αυτό το πράγμα. Και παίρνει έκταση όχι από τους φασίστες, αλλά από αυτούς που θέλουν να τους κράξουν. Γράφουν όλοι την αντίθεση τους στο hashtag, χρησιμοποιώντας το hashtag. Αντιλαμβάνεται κανείς την παράνοια; Είναι σαν αυτούς που γράφουν καταγγελτικό στάτους για το Facebook, στο Facebook.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κυκλοφορεί με Porsche Cayenne στην Αθήνα

Αν μπει κανείς στο thread του hashtag, θα δει πως για κάθε 10 tweets που είναι αντίθετα με το νόημα του, υπάρχει μόνο 1 που όντως αντιμετωπίζει ρατσιστικά την παρουσία των Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδος. Και συντηρείται αυτό το άθλιο hashtag από αυτούς που το απορρίπτουν.

Και μετά θα λέμε ότι ο ρατσισμός του Έλληνα αποδεικνύεται απ΄αυτό. Ε προφανώς και θα φαινόμαστε πιο ρατσιστές απ΄ό,τι είμαστε, όταν οι αντιρατσιστές χρησιμοποιούν το hashtag γιατί το μείζον ζήτημα τους είναι να πάρουν favs, retweets και δεν ξέρω γω τι άλλο, κι όχι να υποστηρίξουν τους Αντετοκούνμπο. Αν μπορούσαν να βάλουν και ό,τι hashtag υπάρχει διαθέσιμο στο Twitter, ακόμα και άσχετο με το θέμα, θα το έκαναν. Αν δηλαδή ήταν στα trends η λέξη #ντολμαδάκια, θα την έβαζαν κι αυτή.

Δε νομίζω πως χρειαζόμαστε άλλη απόδειξη για το ότι το Twitter είναι ο μέγιστος βόθρος των social media και το πιο αχρείαστο και επικίνδυνο όλων…

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Ο Διονύσης Σιμόπουλος μας έμαθε ότι είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη των άστρων

Το ελληνικό Watergate, η σύγκριση του Μητσοτάκη με τη Χούντα από τη Guardian και μια πολιτική κρίση που οδηγεί στα βράχια

Είναι κάποιος υποχρεωμένος να γνωρίζει τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής;