Με… φόρα προσπαθεί να μπει η Σοαυδική Αραβία στον σύγχρονο δυτικό κόσμο και το ποδόσφαιρο αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία γι’ αυτό. Έτσι, κατάφερε να αναλάβει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων του 2023, αλλά είναι σαφές πως τα σχέδιά της έχουν ορίζοντα επταετίας.

Στη Σαουδική Αραβία δεν κρύβουν ότι ενδιαφέρονται για να πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ του 2030 στα γήπεδά τους. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή φαίνεται πως είναι Αίγυπτος και Ελλάδα, με τις τρεις χώρες να αναμένεται να καταθέσουν κοινό φάκελο υποψηφιότητας στη FIFA.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Deutsche Welle λοιπόν φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την είδηση πως η συμμετοχή της χώρας μας στον φάκελο αυτό έχει άμεση σχέση με τις επερχόμενες εκλογές. «Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προτιμά να μην «σηκώσει» το θέμα πριν από τις εκλογές. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει σοβαρές πιθανότητες να επανεκλεγεί και αν αυτό συμβεί, η κοινή υποψηφιότητα με τους Σαουδάραβες πρέπει να θεωρείται δεδομένη» σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρει την άποψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, εξετάζονται οι δυνατότητες για κατάθεση μίας κοινής υποψηφιότητας» δήλωσε ο Κρητικός πολιτικός με το βασικό θέμα που εξετάζεται στο άρθρο αυτό να είναι η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να συνεισφέρει στην κατασκευή των απαραίτητων αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Εμφανίζεται μία «ανήθικη πρόταση» την κατάλληλη στιγμή: σύμφωνα με δημοσιεύματα η Σαουδική Αραβία δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει ολόκληρο το κόστος κατασκευής των νέων, υπερσύγχρονων γηπέδων. Μία τέτοια προοπτική διανοίγει νέες δυνατότητες, τις οποίες ασφαλώς αντιλαμβάνεται ο Έλληνας υπουργός Αθλητισμού. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν θα είχε αντίρρηση να κατασκευαστεί ένα από τα νέα γήπεδα στην Κρήτη, όπου βρίσκεται και η εκλογική του περιφέρεια», με ένα τέτοιο σενάριο πάντως για την ώρα να μην σχολιάζεται από την ελληνική κυβέρνηση.