Ο μεγαλομέτοχος της Τότεναμ, Τζο Λιούις, κατηγορείται για διακίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών στο χρηματιστήριο και ο διάσημος ράπερ και σύζυγος της Μπιγιόνσε, Jay Z, εμφανίζεται έτοιμος να κινηθεί για την αγορά της ομάδας του Λονδίνου.

Ο Jay Z φέρεται να ηγείται μίας ομάδας Αμερικανών επενδυτών που εξετάζουν την απόκτηση της Τότεναμ, αν τελικά αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη θέση του ο Λιούις, σε μία επένδυση που θα “αγγίξει” πιθανότατα τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ουσιαστικά ένας συνεργάτης του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, υποστηρίζοντας τα εξής: «Αρκετοί κορυφαίοι σύλλογοι εκεί (σ.σ. στην Αγγλία), όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουάιτεντ και η Τσέλσι, βρίσκονται υπό καθεστώς αμερικανικής ιδιοκτησίας, και ο Jay-Z ίσως εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ελέγξει σε διοικητικό επίπεδο τα συμφέροντα ενός συλλόγου παγκόσμιας εμβέλειας όπως η Τότεναμ. Μένει να δούμε αν ο κ. Λιούις θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Αν δεν απαλλαγεί, ο Jay-Ζ έχει πει ότι θα ήθελε να κινηθεί γρήγορα, αν νιώσει ότι το κόστος της εξαγοράς είναι δίκαιο. Πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό, ειδικά με τη στήριξη και των υπόλοιπων επενδυτών».