Ως σενάριο δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται. Μόνο που αυτή τη φορά είναι πιο σοβαρό από ποτέ. Η ιδέα του να δούμε τον Χάρι Κέιν να φοράει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου σχηματοποιείται όλο και περισσότερο. Γιατί, πολύ απλά, ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον.

Δεν λέμε πως θα είναι εύκολο. Η Τότεναμ του «ζόρικου» Ντάνιελ Λέβι δεν είναι ένα κλαμπ που λειτουργεί πάντα βάσει λογικής, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Επίσης τα Σπιρούνια δεν έχουν χάσει την ελπίδα να πείσουν τον 29χρονο επιθετικό να συνεχίσει μαζί τους. Αλλά μάλλον αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν.

Η επιθυμία του παίκτη για τίτλους φαντάζει πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο στην παρούσα φάση. Κι άλλωστε, επί προσωπικού, έχει ήδη έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Μπάγερν. Ιδού το μεγαλύτερο ατού των Βαυαρών για να τελειώσει αίσια η υπόθεση. Και να γιατί δεν πτοήθηκαν από το «όχι» που άκουσαν στην πρώτη τους πρόταση (70 εκατ. ευρώ) με την ανταπάντηση «το συζητάμε για τουλάχιστον 115».

Είναι και παιχνίδι τακτικής αυτό που μόλις ξεκίνησε. Μην ξεχνάμε πως ο Άγγλος διεθνής μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι κι αυτό στερεί μεγάλο μέρος διαπραγματευτικής ισχύος από τους Λονδρέζους.

Κι έπειτα, αν το πράγμα φτάσει σε οριακό σημείο για την Τότεναμ, τότε είναι πιθανότερο να προτιμήσει να δώσει τον Χάρι Κέιν σε ομάδα του εξωτερικού παρά να ενισχύσει άμεσο αντίπαλο από την Premier League.

Γιατί ο Χάρι Κέιν κάνει τα πάντα για να πάει στην Μπάγερν Μονάχου

Ο Χάρι Κέιν φλέγεται από επιθυμία να πάει στο Μόναχο. Στα 29 του δεν έχει κατακτήσει το παραμικρό τρόπαιο. Για έναν παίκτη της αξίας και του status του, είναι προφανώς μια τεράστια κηλίδα. Κανείς μπορεί να είναι επιεικής μαζί του επειδή… έμπλεξε με μια ομάδα όπως η Τότεναμ που έχει πάει το «λουζεριλίκι» σε άλλο επίπεδο, αλλά το (μη) αποτέλεσμα μετράει. Η Μπάγερν, στην απόλυτη αντίθεση, έρχεται να του προσφέρει εγγύηση τίτλων.

Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός να αφήσει την Αγγλία ο Χάρι Κέιν. Είναι τα μέρη του, εκεί που νιώθει οικεία, είναι και ότι είχε θέσει ως ιερό στόχο το να καταρρίψει το ρεκόρ σκοραρίσματος του Άλαν Σίρερ στην Premier League.

Όμως η καταξίωση δεν έρχεται μέσω τέτοιων διακρίσεων. Οι κούπες, αυτές φτιάχνουν κυρίως την υστεροφημία ενός ποδοσφαιριστή. Και μπορεί πάντα να πάει στο Μόναχο, να πάρει μερικές (κούπες) και μετά να γυρίσει στο Νησί για να ολοκληρώσει αυτό που θα έχει αφήσει στη μέση. Με τα νούμερα σκοραρίσματος που έχει (213 γκολ σε 317 ματς στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου) και τη διάρκεια του σε βάθος χρόνου, είναι ένα απολύτως εφικτό σενάριο.

Γιατί η Μπάγερν Μονάχου έχει αναγάγει σε απόλυτη προτεραιότητα τον Χάρι Κέιν

Δεν είναι μόνο ο Χάρι Κέιν που έχει ανάγκη την Μπάγερν. Ισχύει και το αντίθετο. «Τι θα κάνουμε χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι;», αναρωτήθηκαν πέρυσι οι Βαυαροί ενώ ο Πολωνός φορ έψαξε άκομψα και εν τέλει πήρε αυτό που ήθελε, ήτοι τη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. «Μην ανησυχείτε, έχω ιδέες, έχω λύσεις, θα παίξουμε διαφορετικά», απάντησε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Η συνέχεια απέδειξε πως δεν είχε, άμεσα εφαρμόσιμες. Ακόμα χειρότερα, δεν είχε ούτε χρόνο, αφού απολύθηκε πριν βγει η σεζόν.

Μάλλον αδίκως και σίγουρα ύπουλα, ουσία είναι πως δεν πρόλαβε να εκπληρώσει το όραμά του, το πλάνο του. Στην Μπάγερν η δύναμη της παράδοσης είναι πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό το κλαμπ το να παίζει με ένα σέντερ φορ ολκής ως κολώνα και σημείο αναφοράς δεν είναι επιλογή, είναι υπαρξιακό ζήτημα. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που έφυγε ο Νάγκελσμαν, αλλά δείχνει μέρος της γενικής εικόνας και σίγουρα οι νεωτερισμοί που ο νεαρός κόουτς πρέσβευε δεν άρεσαν στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

Ο Τόμας Τούχελ δεν τα πήγε καλά ως διάδοχος (αποκλεισμοί σε Champions league και Κύπελλο, πρωτάθλημα… out of the blue) αλλά δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, η ομάδα δεν ήταν δική του. Απ’ αυτό το καλοκαίρι, βγαίνει αυτός μπροστά στο 100%.

Καθότι αναρωτιέται κανείς αν έχει υπάρξει πιο δυστυχισμένη πρωταθλήτρια από τη φετινή Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί ξέρουν πολύ καλά πως δίχως την epic fail λιποθυμία της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν θα είχαν κατακτήσει τον 11ο συνεχόμενο τους τίτλο στην Bundesliga κι αυτό για τον εγωισμό τους είναι μεγάλο πλήγμα.

Το «στεγνό καθάρισμα» των Όλιβερ Καν (από τη θέση του CEO) και του Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (από τη θέση του αθλητικού διευθυντή) δείχνει το μέγεθος της δυσαρέσκειας της διοίκησης για την κατάσταση που επικράτησε. Ο θρυλικός Ούλι Χένες βγήκε από την τρόπον τινά σύνταξη για να πάρει ξανά τα ηνία, το θέμα Κέιν το διαχειρίζεται εν πολλοίς προσωπικά…

Με τον 29χρονο Άγγλο δικό της, η Μπάγερν Μονάχου θα έχει το 9άρι που θα της επιτρέψει να συμφιλιωθεί ξανά με τον εαυτό της και τη φιλοσοφία της. Να βρει ξανά τον «Λεβαντόφσκι» της – και μαζί ο ενας να καλύψει τα κενά του άλλου.