Viral στο TikTok έχουν γίνει τα βίντεο που δείχνουν οπαδούς διάφορων ομάδων που εκπροσωπούν την κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα γίνει στο Κατάρ, οι οποίοι είναι ύποπτα… ίδιοι.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί έχουν καταλύσει τους δρόμους της Ντόχα, ζητωκραυγάζοντας για την αγαπημένη τους ομάδα.

Μάλιστα, για όποια χώρα και να ζητωκραυγάζουν -είτε είναι η Ισπανία ή η Γερμανία- είναι στην πλειοψηφία τους άτομα που φαίνεται να κατάγονται από χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Κένυα και η Σρι Λάνκα, από τις οποίες προέχονται οι περισσότεροι μετανάστες που ζουν στο Κατάρ.

Έτσι, εύλογα έχει προκύψει σε πολλούς η υποψία ότι πρόκειται στην πραγματικότητα απλώς για πληρωμένους κομπάρσους.

@pionelmepsi?♬ Originalton – Fortnitelover

Την φημολογία αυτή έρχεται να ενισχύσει η πληροφορία που κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του κόσμου, ότι η διαμονή στο Κατάρ αλλά και η κατανάλωση φαγητού και (μη αλκοολούχων) ποτών εν όψει του μουντιάλ θα είναι πανάκριβη, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμη πιο δελεαστικό για τους συγκεκριμένους «οπαδούς» να υποδύονται τους φανατικούς με αντάλλαγμα δωρεάν εισιτήρια, διαμονή, φαγητό ή και υπόσχεση χρηματικών ποσών.

Είναι έντονες εξάλλου οι φήμες ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες πληρώνονται πολύ λιγότερο από τον μέσο εργαζόμενο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την ίδια στιγμή ολόκληρες ομάδες, παίκτες αλλά και μουσικοί μποϊκοτάρουν την διοργάνωση με αφορμή το μοτίβο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει παρουσιάσει το Κατάρ.

Μάλιστα, το πρώην «κεφάλι» της FIFA, Sepp Blatter παραδέχτηκε πρόσφατα ότι ήταν λάθος να προτιμηθεί να γίνει στο Κατάρ και όχι στις ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο λόγος που θεωρεί την συγκεκριμένη κίνηση λανθασμένη είναι όχι τόσο για το ηθικό κομμάτι, όσο για οικονομικούς λόγους, καθώς η διοργάνωση φαίνεται να έχει «μπει μέσα» με τις κοστοβόρες προετοιμασίες ενός κυπέλλου το οποίο δεν θα «βγάλει» πίσω τα χρήματα που έχουν επενδυθεί.