Δεκάδες χιλιάδες views έχει συγκεντρώσει το νέο βίντεο ενός λογαριασμού στο TikTok που καταγράφει τη νυχτερινή ζωή στο Λίβερπουλ, εστιάζοντας κυρίως σε νεαρές γυναίκες που κατευθύνονται ντυμένες ανάλαφρα σε μπαρ και κλαμπ της πόλης.

Το βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό του μυστηριώδους χρήστη 54846323duc πριν από λίγες ώρες αλλά έχει ήδη γίνει viral, όπως εξάλλου όλα τα βίντεο που ανεβάζει από πόλεις της Βρετανίας και άλλων χωρών με έντονη νυχτερινή ζωή.

Αυτού του είδους οι λογαριασμοί, πολλοί από τους οποίους έχουν ασιατικά ονόματα, έχουν τελευταία βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, αφού οι γυναίκες που καταγράφονται στα επίμαχα κλιπ δείχνουν τις περισσότερες φορές να μην γνωρίζουν ότι καταγράφονται.

Πρόσφατα, μια δημοφιλής TikToker επέκρινε δημόσια με βίντεό της στον λογαριασμό Walking in China ή @dinamimi59 που δημοσιεύει παρόμοιο περιεχόμενο με παρέες γυναικών να περπατούν ανυποψίαστες στους δρόμους του Μάντσεστερ ή άλλων πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου τη νύχτα, καθ’ οδόν προς κάποιο κλαμπ ή επιστρέφοντας από τη διασκέδασή τους.

@screenshothq A new video series called ‘Manchester Nightlife’ has gone viral on TikTok with over 6.8m likes and it's caught the attention of many. The creator films women in groups drinking, partying, women alone, sitting on curbs, eating or texting without the permission of those featured. #manchesternightlife #walkinginchina #misogony #feminism #nightoutwiththegirls #nightlife ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Η Έιμι Άνταμς, που είδε τον εαυτό της σε δύο ξεχωριστά βίντεο, κατήγγειλε τον «ανατριχιαστικό» λογαριασμό, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε ιδέα πως την βιντεοσκοπούσαν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλα τα κορίτσια σε αυτό το βίντεο καταγράφονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους», δήλωσε η χαρακτηριστικά. «Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι παράνομο να τραβάς βίντεο σε δημόσιο χώρο, αλλά αυτό δεν το κάνει και σωστό».

Παρόλο που ο λογαριασμός ισχυρίζεται ότι «καταγράφει τη νυχτερινή ζωή της πόλης», η ανδρική παρουσία στα βίντεο του λογαριασμού είναι αισθητά μικρότερη από εκείνη των γυναικών. Στη συντριπτική πλειοψηφία των κλιπ η κάμερα εστιάζει σε νεαρές γυναίκες ντυμένες με σέξι, μικροσκοπικά ρούχα, και όσοι άνδρες περιλαμβάνονται συνήθως συνοδεύουν κάποια από τις «πρωταγωνίστριες».

Σύμφωνα με τη New York Post, παρόλο που η ταυτότητα του χρήστη Walking in China παραμένει μυστήριο, τα «λαγωνικά» του διαδικτύου πιστεύουν ότι πρόκειται για άνδρα.

Ένας ακόμη λόγος που δέχεται πυρά ο λογαριασμός είναι το γεγονός ότι ο κάτοχός του επιτρέπει ακραία σεξιστικά και τοξικά σχόλια κάτω από τα βίντεό του, καθώς και χυδαίες εκφράσεις για τις γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτά.