Μια γυναίκα η οποία αναρτά βίντεο στο TikTok σχετικά με ένα επιβλητικό σπίτι που εμφανίζεται στην ταινία Saltburn κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερα εκατομμύρια προβολές, ενώ η ίδια έκπληκτη δηλώνει ότι δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση.

Το Drayton House στο Northamptonshire είναι η έπαυλη που επέλεξε η Emerald Fennell για το χώρο της δράσης στην ταινία Saltburn.

TikTok Saltburn

H Rhian Williams, η οποία ζει σε κοντινή απόσταση, έχει δημοσιεύσει δύο βίντεο TikTok σχετικά με το «πώς να φτάσετε στο Saltburn» και να δείτε από κοντά το ακίνητο.

Όπως είπε η ίδια: «Ήξερα ότι θα υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο».

Η κωμωδία της Fennell κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο και αν και διχαστική, αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο διαδίκτυο, όπου οι παραγωγοί περιεχομένου δείχνουν ενθουσιασμό για τη χρήση του τραγουδιού Murder on the Dancefloor βοηθώντας τη Sophie-Bextor να επιστρέψει στο top 10 των charts την περασμένη εβδομάδα.

TikTok Saltburn

TikTok: Η ιστορία του σπιτιού του Saltburn

Όταν επιλέχθηκε η τοποθεσία για να μετατραπεί σε Saltburn, το καστ και το συνεργείο της ταινίας συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν πού βρισκόταν, καθώς το ακίνητο Grade I είναι ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ωστόσο, σύντομα αναγνωρίστηκε από δημοσιογράφους και χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ως Drayton House κοντά στο Lowick.

Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια Sackville από τον 18ο αιώνα και δεν είναι γενικά ανοιχτό στο κοινό.

TikTok Saltburn

Υπάρχει ένα μονοπάτι στην περιοχή, το οποίο η κα Williams περιγράφει ως μια «εκπληκτική βόλτα», και επέλεξε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή TikTok για να ενημερώσει περισσότερους ανθρώπους για το μέρος αυτό.

«Ήμουν η πρώτη που έκανα ένα βίντεο του τύπου “πώς να φτάσω εκεί” και ήξερα ότι θα λειτουργούσε καλά στο TikTok», είπε.

«Οι προβολές είναι πραγματικά υπέροχο που συμβαίνουν, αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό με το TikTok είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε από αυτό που δημιουργείτε, και είχα τόσο μεγάλη ανταπόκριση -αυτή τη στιγμή νιώθω σαν μια υπηρεσία τουριστικών πληροφοριών.

«Με ρωτάνε τα πάντα, από το “αν υπάρχουν πλημμύρες στην περιοχή;” ή πού μπορούν να διαμείνουν για να πάνε και να το δουν από κοντά».

Η κ. Williams είπε ότι ήθελε όποιος έκανε το ταξίδι στο Lowick να αρκεστεί στη βόλτα στο δημόσιο μονοπάτι και να μην περιπλανηθεί στους υπόλοιπους χώρους.

Ενώ οι ιδιοκτήτες του Drayton House θέλουν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα γυρίσματα, η κυρία Williams λέει ότι το κοντινό χωριό φαίνεται να εκμεταλλεύεται τη φήμη που απέκτησε η περιοχή.

«Κατάλαβα ότι, χθες, η αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού πουλούσε πετσέτες τσαγιού με θέμα το soundtrack της ταινίας, Murder on the Dancefloor», είπε.