Έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League (35). Της Ρεάλ Μαδρίτης, ξαναλέμε για να τονίσουμε. Της πλέον πετυχημένης διαχρονικά ομάδας στην ιστορία του θεσμού. Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ένας θρύλος της «Βασίλισσας».

Με το 2-0 επί της Τσέλσι στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Champions League, έγινε σαφές πως οι Μαδριλένοι θα κάνουν αυτό που πρέπει για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ο ιδιοκτήτης του αγγλικού κλαμπ, Τοντ Μπόλι είχε πει πριν από τη σέντρα πως η ομάδα του θα κέρδιζε 3-0 στο «Μπερναμπέου». Θα το σκεφτεί και μια και δύο και… τρεις φορές πριν ξεστομίσει στο μέλλον κάτι ανάλογο. Μάλλον το πήρε το μάθημά του.

Δεν είναι πως η Ρεάλ έκανε το καλύτερο της ματς. Αλλά στις στιγμές που μετράνε, η ποιότητα των παικτών της έκανε τη διαφορά. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ψάχνει την ταυτότητά του, με νέο προπονητή στον πάγκο, όσο κι αν ο Φρανκ Λάμπαρντ ξέρει τα κατατόπια στους «μπλε» μόλις μια βδομάδα έχει που επέστρεψε.

Για να μην το κουράζουμε, έγινε μια φάση χθες κάποια στιγμή. Η μπάλα βγήκε άουτ, προς τον πάγκο της Ρεάλ. Ο Don Carlo την υποδέχτηκε με ένα τέλειο κοντρόλ, δείχνοντας πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη από τα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής. Στα 63 του, φορώντας κοστούμι και σκαρπίνια, με το χέρι στην τσέπη. Η κλάση είναι παντοτινή και είναι συνώνυμο της Ρεάλ και των ανθρώπων της…