H Μπαρτσελόνα ήταν πάντα περισσότερο η ηχώ του ρομαντισμού, η θέληση να τελειώσει σωστά κάτι που εξελίχθηκε λάθος, ωστόσο και εκ των πραγμάτων ελάχιστα πιθανό. Η Σαουδική Αραβία πάλι, πρόβαλε σαν σιγουράκι. Ποιος λέει «όχι» σε 1,2 δισ. ευρώ για 2 χρόνια; Απάντηση: Ο Λιονέλ Μέσι. Ο GOAT κάνει τα πράγματα όπως αυτός ορίζει.

Ίντερ Μαϊάμι, λοιπόν. MLS. Δεν είναι ακριβώς πως ήρθε ουρανοκατέβατο. Σε ανύποπτο χρόνο ο Αργεντινός είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να παίξει κάποια στιγμή στις ΗΠΑ. Το πραγματικά εντυπωσιακό με την όλη υπόθεση είναι το πόσο μυστικά ολοκληρώθηκε το deal. Παρά την εμπλοκή τόσων διαφορετικών ανθρώπων κανείς δεν «έσπασε» το παραμικρό, τίποτα δεν διέρρευσε.

Εντυπωσιακές προοπτικές στο deal με τα ποσοστά

Και εντάξει, μπορεί να απαρνήθηκε τα πετροδόλαρα, αλλά δεν είναι πως θα… πεινάσει εκεί που πάει. Συγκεκριμένα νούμερα δεν έχουν βγει ακόμα προς τα έξω, αλλά αυτά που ξέρουμε είναι ήδη και από μόνα τους εξόχως εντυπωσιακά:

Ο Λιονέλ Μέσι θα λαμβάνει ποσοστό από τους νέους συνδρομητές της Apple TV+, η οποία έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Παρόμοια συμφωνία έκανε με την Adidas, η οποία ντύνει της ομάδες του πρωταθλήματος. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να γίνει μέτοχος στην ομάδα.

Καλή ώρα όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Με τον οποίο είχε επικοινωνία το 2018, όταν δηλαδή ανακοινώθηκε επίσημα πως η Ίντερ Μαϊάμι θα γινόταν το 25ο franchise του MLS. O Άγγλος άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μοιραστεί μέσω Instragram το βίντεο που του είχε στείλει ο «Λίο». «Ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια με πάρεις τηλέφωνο για να έρθω κι εγώ μαζί σου», του έλεγε ο Αργεντινός. Μας τα χε πει και ‘μεις δεν βλέπαμε!

Η οικογένεια ήταν αυτή που επηρέασε περισσότερο τον Λιονέλ Μέσι

Περισσότερο πάντως ο Μέσι διάλεξε τις ΗΠΑ για οικογενειακούς λόγους. Στο Παρίσι δεν ένιωσε ποτέ άνετα. Να φανταστείτε, στα δύο του χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεν έμεινε ποτέ σε κανονικό σπίτι, στο ξενοδοχείο Royal Monceau ήταν η βάση του.

Αν πήγαινε στη Σαουδική Αραβία, ουδόλως πιο ελεύθερος θα αισθανόταν – ίσα ίσα. Σε συνεννόηση λοιπόν με τη γυναίκα του, Αντονέλα πήραν την απόφαση που θεωρούν καλύτερη και για τα παιδιά τους, τους εαυτούς τους.

Στην Αμερική θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι που θα μοιάζει πολύ περισσότερο σε κανονική ζωή. Ούτως ή άλλως είχε βίλα στο Μαϊάμι, και επιχειρήσεις. Είναι ένα μέρος που το ξέρει καλά και του αρέσει.

Αγωνιστικά ομιλώντας τώρα, είναι βέβαιο πως ο Μέσι πάει σε μια ομάδα έτη φωτός κάτω από το επίπεδό του. Η Ίντερ Μαϊάμι δεν είναι έτοιμη γι’ αυτόν. Από πλευράς ρόστερ, από πλευράς υποδομών.

Αλλά σαν τους Αμερικανούς δεν έχει στο κομμάτι μπίζνες, σε εφευρετικότητα και πρωτοπορία. Βασικά αυτοί δίδαξαν πώς γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Και η έλευση του Λιονέλ Μέσι στα μέρη τους συνιστά ακόμα μια απόδειξη. Θα το βρουν τον τρόπο να προστατέψουν και να κάνουν κερδοφόρα την επένδυσή τους, αυτό είναι πρακτικά βέβαιο.