Το ασημένιο μετάλλιο κατάφερε να κερδίσει ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, καθώς o Κινέζος, Jianan Wang, του «έκλεψε» το χρυσό με την έκτη του προσπάθεια. Ο Κινέζος έκανε ένα συγκλονιστικό τελικό άλμα στα 8,36 μέτρα, ενώ ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, που προηγείτο μέχρι τον προτελευταίο γύρο, κέρδισε το ασημένιο με καλύτερη προσπάθεια 8,30μ. Ο Simon Ehammer από την Ελβετία πήρε το χάλκινο με 8,16μ.

Ο 24χρονος Τεντόγλου μπορεί να μπήκε στον τελικό με άκυρη προσπάθεια, προερχόμενος από το 8.03μ στον χθεσινό προκριματικό. Κατάφερε να κάνει τα μεγάλα άλματα που ήθελε (8.30μ, 8.29μ, 8.24μ, 8.32μ) για να πάρει το προβάδισμα, στην 3η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ταξίδεψε στο Γιουτζίν με φετινό ρεκόρ 8.36 μ. στη θερινή και 8.55 μ. στη χειμερινή σεζόν. Για να πάρει το χρυσό απλά χρειαζόταν να φτάσει ξανά το πρώτο του ρεκόρ.

Ο πρωταθλητής μίλησε στην ΕΡΤ λέγοντας ότι «από άποψη των επιδόσεων ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν από τους καλύτερους που έχει κάνει». «Όλα τα άλματα ήταν κοντά και δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά. Το χειρότερό μου άλμα ήταν στα 8.20μ. Ήμουν σταθερός, αλλά ένα δεν… ξέφυγε. Εκτιμώ πως οι προσγειώσεις μου ήταν αυτές που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Πάντα είναι κακές κι αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Κρίμα που δεν πήρα το χρυσό.

Από την άλλη με 8.32μ νομίζω πως θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Δεν με πειράζει. Θα ήθελα να φτάσω στο 8.50μ κι ας μην κέρδιζα, αλλά δυστυχώς δεν έκανα κανένα τέτοιο άλμα. Το είχα πει, ότι έπρεπε να φτάσω στο 8.50μ κι από τη στιγμή που αυτό δε συνέβη, δεν έπρεπε να κερδίσω με 8.32μ».

Πρόκειται για το 23ο μετάλλιο της Ελλάδας και ο ίδιος νιώθει περήφανος για αυτό: «Σαφώς και το μετάλλιο είναι καλοδεχούμενο. Είναι, άλλωστε, το πρώτο μου στη διοργάνωση. Νομίζω πως του χρόνου θα έχω την ευκαιρία να πάρω το χρυσό».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Διακοπές στην Πάρο κάνει ο Roger Federer με την οικογένειά του – «Δεν χρειάζομαι το τένις» είπε λίγες μέρες πριν

Στο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου οι αθλητές Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου

Mo Farah: Η συγκλονιστική ιστορία του 4 φορές «χρυσού» Ολυμπιονίκη – Έπεσε θύμα trafficking σε ηλικία 8 ετών