Από εκεί που είχε σταματήσει, συνέχισε ο Μίλτος Τεντόγλου που πήγε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι με έναν και μόνο στόχο: να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής στο άλμα εις μήκος στον κόσμο. Και το έκανε. Όχι μόνο με το νικητήριο άλμα, αλλά και με τα υπόλοιπα άλματα του. Όπως το πρώτο του που ήταν ακόμα μεγαλύτερο, όμως η μύτη του παπουτσιού του ακουμπούσε για χιλιοστά την πλαστελίνη και κρίθηκε ως άκυρο.

Έχοντας την άριστη επίδοση του 8.38 στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής έκανε ένα άλμα στα 8.55 μέτρα και δη την ημέρα των γενεθλίων του.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη για το 2022, η 6η καλύτερη όλων των εποχών για τον κλειστό στίβο και θα μπορούσε για 8 εκατοστά να γίνει και ρεκόρ αγώνων, αφού από το μακρινό πια 1999, ο θρυλικός Κουβανός Ιβάν Πεντρόσο έχει την κορυφαία επίδοση στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου με 8.62 μέτρα.

https://www.youtube.com/watch?v=GndjfewE_TQ

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει πλέον στη συλλογή του χρυσά μετάλλια από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών (Ολυμπιακοί αγώνες, Ευρωπαϊκά Ανοιχτού/Κλειστού στίβου, Παγκόσμιου Κλειστού) πλην του Παγκόσμιου Ανοιχτού Στίβου, κάτι που μπορεί να καταφέρει το καλοκαίρι στο Γιουτζίν. Κι αν το πετύχει, θα του μένει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Και με αυτά που κάνει, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

Η τελική κατάταξη

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.55
2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.38
3. Μαρκίς Ντεντάι (ΗΠΑ) 8.27
4. Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8.19
5. Τσέσγουϊλ Τζόνσον (Ν. Αφρική) 8.14
6. Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7.99
7. Σρεσχανκάρ (Ινδία) 7.92
8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.90
9. Σαμόρι Φράγκα (Βραζιλία) 7.87
10. Χοσέ Μάντρος Μαρτίνεζ (Περού) 7.81
11. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7.76
12. Φιλίππο Ραντάτσο (Ιταλία) 7.74