Το αν θα πιστέψεις στα ζώδια ή όχι, είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Αν νιώθεις καλύτερα με το να πιστεύεις ότι μια ανώτερη από σένα δύναμη, φταίει γιατί συναντάς συνέχεια τους ίδιους γκόμενους ή γκόμενες και εξαιτίας της ημέρας και ώρας που γεννήθηκες, είσαι αυτός ο χαρακτήρας, τότε το κάνεις. Έρχεται λίγο σε αντίθεση με την ανάγκη να νιώσεις μοναδικός, αλλά it’s your cup of tea.

Πάντα υπάρχει όμως ένα όριο που δεν πρέπει να το ξεπερνάει κανείς. Η Λίτσα Πατέρα, με την δήλωσή της στο περιοδικό youweekly, έθεσε αυτό το όριο.

Για χρόνια η επιστημονική κοινότητα μας λέει ότι η αστρολογία είναι μια ψευδοεπιστήμη και το εξηγεί με δεδομένα, με αναλύσεις που έχουν από πίσω τους έρευνα και χρόνια παρατηρήσεων. Τους αγνοούμε όμως και λέμε «α, αυτός είναι υδροχόος, γι΄αυτό είναι μαλάκας».

Στηνόμαστε με προσήλωση μπροστά στην τηλεόραση να ακούσουμε τη Λίτσα Πατέρα, τη Βίκυ Παγιατάκη, σαρώνουν σε views τα θέματα σε ιστοσελίδες για τα ζώδια της ημέρας, της εβδομάδας του μήνα, του έτους και ακούμε τυφλά όσα λέγονται ή γράφονται.

Δίνουμε έτσι δύναμη σε ανθρώπους όπως η Λίτσα Πατέρα, να βγαίνουν και να λένε «εγώ το είχα προβλέψει αυτό, εγώ το περίμενα πως θα γίνει» κτλ.

Στο νέο κύκλο προβλέψεων της ήρθε να προστεθεί η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Η Λίτσα Πατέρα είπε με παρρησία ότι είχε διαβάσει τον αστρολογικό της χάρτη και είδε ότι είχε χτυπημένη Αφροδίτη, άρα οπουδήποτε κι αν βρισκόταν, με όποιον κι αν έκανε σχέση, θα είχε καταλήξει άγρια δολοφονημένη. Δε μας είπε όμως η Αφροδίτη που είχε χτυπήσει. Έπεσε με το ποδήλατο κι έκανε βαβά; Σκόνταψε το μικρό της δαχτυλάκι στη γωνία του κρεβατιού; Κουτούλησε σε πεντακάθαρη τζαμαρία γιατί νόμιζε ότι ήταν ανοιχτό το παράθυρο;

Κι αφού είναι τέτοια η ικανότητα της κ. Πατέρα, μήπως να συσταθεί κάποιος ανεξάρτητος θεσμός, όπως το ΕΣΡ ή Ο Συνήγορος του Πολίτη, και να διαμοιράζεται ο αστρολογικός μας χάρτης να μας πει αν αξίζει να παίξουμε ένα 100άρικο σε κάποιο ματς ή μήπως μας περιμένει κι εμάς καμία δολοφονία στη γωνία; Να τον πούμε ο Αστρολογικός Προστάτης του Πολίτη!

Πέρα από την κάθε πλάκα, αυτά που λέει στη συνέντευξή της η Λίτσα Πατέρα είναι λόγια που στην ουσία ξεπλένουν μια δολοφονία. Γιατί τι θα σκεφτεί κάποιος ακούγοντας μια γυναίκα που παρουσιάζεται ως επιστήμονας να υποστηρίζει κάτι τέτοιο; Ε, αφού θα πέθαινε ό,τι και να γινόταν η Καρολάιν, τότε να μην τιμωρηθεί βαριά ο Μπάμπης…

Τα λόγια της χρειάζεται να αναπαράγονται, πάντοτε όμως με σημείωση. Σίγουρα, αυτοεκτίθεται και δεν χρειάζεται να σχολιαστεί κάτι, αλλά επειδή ζούμε όλοι σε αυτή τη χώρα, ας είμαστε ειλικρινείς να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα απέρριπταν τον ισχυρισμό της.

Επομένως, για να τα ξεκαθαρίζουμε, η Καρολάιν και ο κάθε δολοφονημένος άνθρωπος, δε θα πέθαινε ό,τι και να γινόταν, επειδή είχε χτυπήσει η Αφροδίτη του ή γιατί έχει κύστη κόκκυγα ο Ερμής του. Πέθανε γιατί βρέθηκε με έναν που είχε προδιάθεση να δολοφονήσει και τελικά ήταν δολοφόνος.