Η Σοφία Μουτίδου σε ένα βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, ξέσπασε κατά των χρηστών του Twitter, σχολιάζοντας τους χρήστες, που καταλήγουν να γίνονται τοξικοί. Είναι γνωστό ότι οτιδήποτε κινείται, εκτελείται στο Twitter, μετά βέβαια από λαϊκό δικαστήριο. Οι χρήστες του δεν μπορούσαν να αφήσουν τις απόψεις της Μουτίδου ασχολίαστες και την «έστησαν στον τοίχο».

Με την αντίδρασή τους επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα της κωμικού, που αποκαλεί την πλατφόρμα των «Άρειο Πάγο» των social media. Αν και η ίδια στο βίντεο της πέφτει σε διάφορες αντιφάσεις, αναφερόμενη στα ψεύτικα πρότυπα ομορφιάς που προωθούν οι παρουσιάστριες των πρωϊνάδικων, κάνει άθελά της αυτό ακριβώς για το οποίο κράζει το Twitter.

Μπορεί να μην λειτουργεί υπό το πέπλο της ανωνυμίας, αλλά και πάλι δεν στήνει λαϊκό δικαστήριο στο Youtube; Με το να δαχτυλοδείχνεις κάποια παρουσιάστρια με πλαστικές για να υπερασπιστείς την Μπάρκα, δεν σε κάνει λιγότερο Λατινοπούλου. Ίσα ίσα φαίνεται το ίδιο τοξική και με το Twitter, που τόσο μισεί.

«Πρόκειται για κάποια εκκλησία του Δήμου, το δικαστήριο της Ηλιαίας; Πρόκειται για τον Άρειο Πάγο των social media; Μια ασώματος κεφαλή; Κάτι λείπει απ’ το Twitter. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι το Twitter. Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι φοβεροί που θα σηκωθούν κάθε πρωί και θα αποθεώσουν ή θα καταβαραθρώσουν ανάλογα με τη ζημιά που τους έχει κάνει το αφεντικό τους, τον οποιοδήποτε είναι σε δημόσιο βήμα.

Ποια είναι όλα αυτά τα “Ματωμένα Τριαντάφυλλα”, οι “Πλεχτές σερβιέτες”, το “Ξεκούδουνο Κοράκι” που δεν ξέρουμε καν τη ζωούλα τους; Ποιοι είναι αυτοί θα που θα συναλλαχθούν και θα σηκωθούν πρωί πρωί με το ιντερνετικό μελάνι να θάψουν ποιόν; Και να πάρουν το μέρος ποιών ρε πιλάφια ακατέργαστα. Τοξίττερ έπρεπε να λέγεται. Δεν έχουμε μυαλό να κρίνουμε μόνοι μας;».

Γιατί παρεξηγήθηκαν οι χρήστες του Twitter

Μετά από το βίντεο της, τα «όρνια» του Twitter – όπως κάλλιστα θα τα χαρακτήριζε- έπεσαν να τη φάνε, λέγοντάς της ότι «ξέφυγε», καθώς έχουμε δημοκρατία, που σημαίνει ότι υπάρχει ελευθερία του λόγου. Ναι, τώρα το θυμήθηκαν. Όταν ο καθένας βγαίνει και λέει την γνώμη του – που δεν τους αρέσει- γιατί να περνάει από το λεγόμενο «λαϊκό δικαστήριο» του Twitter; Περισσότερο θίχτηκαν για την στάση της κατά της πλατφόρμας, παρά για τον σεξισμό που «ξέρασε» κατά των γυναικών με πλαστικές.

Επίσης, της επεσήμαναν ότι αρέσκονται να χρησιμοποιούν αυτό το μέσο και δεν της πέφτει λόγος. Άρα πάλι απορρίπτουν την ελευθερία της έκφρασης; Λες και τους κατέκρινε για το ότι είναι ενεργοί στο Twitter ή ότι βγάζουν λεφτά από διαφημίσεις, – ένα άκυρο επιχείρημα που χρησιμοποίησαν υπέρ τους-.

Προφανώς και ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του, χωρίς όμως να καταδικάζει, ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται καθημερινά στην εν λόγω πλατφόρμα. Πόσες φορές έχεις μπει και έχεις δει σχόλια που κατακεραυνώνουν ή ενίοτε αποθεώνουν κάποιον. Βέβαια, ακόμα κι αυτός που αποσπάει θετικά σχόλια την μια μέρα, μπορεί να φτάσει στον πάτο την επόμενη με την παραμικρή κίνηση που κάνει.

Το cancel είναι ένα σχόλιο μακριά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται να εκφραστούν για να μην διασυρθούν στο διαδίκτυο. Δεν μπορείς καν να προβλέψεις ποιος θα μπει στη «γκιλοτίνα του» την επόμενη μέρα.

Οι χρήστες του Twitter που συμβάλλουν ενεργά σε αυτόν τον διασυρμό, δεν θα έπρεπε να τον αρνούνται. Το νέο τους αντικείμενο ασχολίας είναι αυτήν την στιγμή η Σοφία Μουτίδου, που κάποτε υποστήριζαν αυτά που πρεσβεύει. Πόση ειρωνεία χωράει πχια σε μια πλατφόρμα;

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Κι όμως… υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι που κάνουν την άμβλωση αναγκαία

Ο χιμπατζής, το Αττικό «Βασανιστήριο» Πάρκο και τα «αυγά που πρέπει να σπάσει» το κράτος

Ναι, έχετε δίκιο… Είναι ίδιο πράγμα η έκτρωση και η υπόθεση Πισπιρίγκου