Αυτή τη στιγμή συζητάμε για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, την απαγόρευση της άμβλωσης και στην Ελλάδα χαρακτηρίζουμε έναν άνδρα «άνανδρο», που επιλέγει να μη θέλει ένα παιδί. Ένας άνδρας γίνεται αυτόματα άνανδρος, αν παρατήσει γυναίκα και παιδί ενώ είχαν αποφασίσει από κοινού να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Η Super Κική δεν είναι η πρώτη single μητέρα και σίγουρα όχι η τελευταία. Μεγάλος σεβασμός, εννοείται, στις γυναίκες που παλεύουν μόνες τους να μεγαλώσουν το παιδί (ή και τα παιδιά) τους. Ωστόσο, η Super Κική επέλεξε τον πιο «δύσκολο δρόμο», γιατί αυτό πραγματικά ήθελε.

Αυτό δε σημαίνει ότι η δική της επιλογή, πρέπει να είναι και επιλογή του πρώην συντρόφου της. Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνουν όλοι οι influencers του Instagram ή του TikTok να τον χαρακτηρίζουν με άσχημα λόγια, που αποφάσισε να φύγει. Θα ήταν πολύ καλύτερο να δώσουν συγχαρητήρια στην ίδια που επέλεξε να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, που θα το μεγαλώσει μόνη της, έχοντας βάλει τους δικούς της σκοπούς και χωρίς να βαδίζει στα μονοπάτια που κάποιος άλλος ήθελε. Αυτό είναι το σπουδαίο του πράγματος, το οποίο εννοείται για ακόμη μια φορά έπρεπε να παραβλέψουμε.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, μιας και βλέπω αρκετό κόσμο να πέφτει σε κυνήγι μαγισσών. Ως συνήθως.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Super Kikii (@super_kikii)

Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να θέλει ή να μη θέλει να γίνει γονέας. Έχω δει ζευγάρια να χωρίζουν επειδή ο ένας ήθελε παιδί και ο άλλος όχι. Τα συζητάς αυτά τα ζητήματα. Ειδικά αν είσαι σε μια ηλικία που ο χρόνος σε «κυνηγάει». Πρέπει να γνωρίζεις που βαδίζεις με τον άνθρωπου που βλέπεις ένα μέλλον μαζί του. Κι αν όχι, τότε ο κάθε ένας παίρνει την ατομική ευθύνη των πράξεων του. Αν όμως γνωρίζεις ότι ο σύντροφος σου δεν επιθυμεί να γίνει πατέρας, τότε όχι μόνο δεν πρέπει να είσαι μαζί του –αν βρίσκεσαι στην αντίθετη άποψη– αλλά σίγουρα δεν κάνεις ελεύθερη σεξουαλική πράξη.

Δεν θα αναλύσω βέβαια τη σεξουαλική ζωή του πρώην ζευγαριού, δεν είναι αυτό το θέμα μας και δεν με απασχολεί και καθόλου. Το θέμα μας είναι ότι για ακόμη μια φορά στήνουμε ανθρώπους στον τοίχο και τους πετάμε βελάκια, χωρίς να υπολογίζουμε τον αστάθμητο παράγοντα της επιλογής. Εμείς οι ίδιοι, σε ατομικό επίπεδο, αποφασίζουμε τις επιλογές μας. Οι γυναίκες έχουν γίνει δυναμικές, ανεξάρτητες και μπορούν να καταφέρουν πράγματα που κάποτε δεν τολμούσαν ούτε να σκεφτούν. Μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί μόνες τους, ακόμα κι αν ο άλλος φύγει νύχτα.

Με το να κράζεις τον άνδρα, είναι σαν να μειώνεις την βαρυσήμαντη επιλογή της ίδιας της γυναίκας. Είναι άσχημο να χρησιμοποιείς τα social media, στα οποία έχεις δύναμη, να μειώσεις έναν άνθρωπο, επειδή σου «πείραξε» τον φίλο. Το ζήτημα είναι πως η Super Κική έκανε την επιλογή της. Και ο πρώην σύντροφος της αποφάσισε να φύγει, γιατί από την αρχή δεν ήθελε ένα παιδί. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για να τους συνοδεύσει η λέξη «πατέρας».

Και στο φινάλε, είναι ok να μη θέλει. Είναι ok να θες εσύ να κρατήσεις ένα παιδί χωρίς τη στήριξή του. Είναι ok επίσης να φρικάρει. Ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Δεν είναι ok όμως να πρέπει να επιλέξει κάποιος άλλος για εσένα. Ένα παιδί σίγουρα θέλει και τους δυο γονείς, αλλά είναι καλύτερο να παίρνει αγάπη ακόμα κι από έναν, που πραγματικά το θέλει.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ο «πατσαβούρης» Snik, η «πατσαβούρα» κοπέλα του και η τρίχα που γίνεται τριχιά

Σοφία Μουτίδου: Κράζει το Twitter αλλά στήνει και εκείνη «λαϊκό δικαστήριο» στο Youtube

Το GQ έκανε τον Brad Pitt gender fluid και όλοι αναρωτιούνται «πού πήγε ο σέξι ηθοποιός;»