Η άνθιση των social media και η κυριαρχία του περιεχομένου τους, έφερε μια τρομακτική άνοδο στο πορνό περιεχόμενο και στις «λαϊκές αγορές» βίντεο και φωτογραφιών. Στο Instagram, στο Threads, ακόμα και στο LinkedIn, θα δεις να σου εμφανίζονται προφίλ από κοπέλες που ανεβάζουν βίντεο στα οποία υπάρχει ένα caption του στυλ «εγώ με τον κολλητό του μπαμπά μου στα κρυφά», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια ροπή προς το πορνό περιεχόμενο, τέτοια που κάπως απονευρώνει την πραγματική σεξουαλική ζωή.

Καθότι ζούμε σε έναν κόσμο που το πορνό καθορίζεται από τον πελάτη και ο πελάτης είναι σε συντριπτική πλειοψηφία άντρας, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Αυτά είναι τα 5 misconceptions/effects του πορνό

Το να βλέπεις ίσως σε ερεθίζει περισσότερο από το να συμμετέχεις κι αυτό πρέπει να το κοιτάξεις

Τόσες εικόνες με συνυποδήλωση πορνό είναι λογικό να προκαλούν εθισμό και να καταλήγεις να βλέπεις περισσότερο από ό,τι θες να κάνεις σεξ. Αυτό οδηγεί σε ένα ξενέρωμα όταν βρίσκεσαι στο κρεβάτι με το ταίρι σου γιατί τελικά ερεθίζεσαι περισσότερο με το να βλέπεις. Το σύνδρομο του ματάκια το έχει τονώσει τρομακτικά η εποχή μας.

Δημιουργείς λανθασμένα πρότυπα εξωτερικής εμφάνισης και δε μπορείς να ερεθιστείς από κανονικά σώματα

Αν δεν είσαι κάποιο μοντέλο, κάποιος που το ταίρι του είναι μοντέλο και με εντυπωσιακά προσόντα, δηλαδή αν δεν ανήκεις στη μειοψηφία, το πιθανότερο είναι να μην έχεις ταίρι με σώμα στα στάνταρ του πορνό. Κι αυτό είναι ένα θέμα γιατί έχεις τέτοιες εικόνες στο κεφάλι σου που το ταίρι σου δεν θα στις ικανοποιήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να νιώσεις ερεθισμό και οργασμό παρά μόνο αν πας με έναν άντρα ή μια γυναίκα με αυτό το σώμα και τα προσόντα.

Η γυναίκα δεν ολοκληρώνει τόσο εύκολα μόνο με διείσδυση και χρειάζεται να δουλέψεις περισσότερο

Πόσες και πόσες ταινίες πορνό έχεις δει όπου η γυναίκα όχι απλά έρχεται σε οργασμό και ολοκληρώνει, αλλά μπορεί να κάνει και squirting. Και νομίζεις πως είναι εύκολο να συμβεί και πιέζεις σεξουαλικά την κοπέλα σου μέχρι να το κάνει κι εκείνη. Κι αν δεν το κάνει, είτε νιώθεις εσύ μειονεκτικά ως άντρας είτε δεν ικανοποιείσαι πια από εκείνη. Όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν αρκεστείς μόνο στην διείσδυση. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις και τα χέρια σου, χρειάζεται να σε καθοδηγήσει και να βρεις τα σωστά σημεία και τον τρόπο.

Επίσης, εννοείται δεν κατεβάζεις το παντελόνι σου ξαφνικά και είσαι σε στύση και η κοπέλα σου έτοιμη για σεξ χωρίς μια προετοιμασία. Μη νιώθεις μειονεκτικά για το μόριό σου και μην έχεις παράλογες απαιτήσεις από την κοπέλα σου. Το πορνό είναι μια υπερβολή.

Δεν μαθαίνεις ποτέ το ερωτικό σου ταίρι αν δεν δοκιμάσεις και δεν μετρήσεις την αντίδραση

Στο σεξ δε μπορείς να ξέρεις ποτέ τι αρέσει στο ταίρι σου αν δεν στο πει ή αν δεν δοκιμάσεις και δεις πώς θα αντιδράσει. Αυτό που συμβαίνει στις ταινίες πορνό που γίνονται όλα με τόση ευκολία και ξέρουν και οι δύο πώς να κάνουν και τις πιο δύσκολες στάσεις, και γίνεται και με άνεση η διείσδυση, είναι fiction.

Το σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι μειοψηφία

Οι ταινίες πορνό σε κάνουν να πιστεύεις ότι μένεις γυμνός και όλα είναι έτοιμα. Δεν σου δείχνουν ποτέ την τοποθέτηση του προφυλακτικού και, σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν προφυλακτικό. Δεν είναι κανόνας οι κοπέλες που θέλουν χωρίς προφυλακτικό και από αυτές, η πλειοψηφία αφορά σε περιπτώσεις που το σεξ γίνεται με σύντροφο ή άνθρωπο που ξέρουν πολύ καλά σε ένα one night stand. Το προφυλακτικό θα το έχεις πάντα μαζί και θα το χρησιμοποιείς μέχρι να ξέρεις απόλυτα ποιο είναι το ταίρι σου.