Όταν ξεκίνησε, το Onlyfans ήθελε να γίνει μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να προωθούν τη δουλειά τους και να έχουν έσοδα χωρίς να υπάρχουν μεσάζοντες, με την πλατφόρμα να κρατά ένα ποσοστό 20%. Στην πορεία όμως και με τη χείρα βοηθείας της Μπέλα Θορν, η πλατφόρμα έγινε συνώνυμο της πορνογραφίας, ένα Pornhub πιο άμεσο, όπου αυτός που πληρώνει μπορεί να καθορίσει πλήρως το υλικό που θα του προσφερθεί από τις εκάστοτε contet creators. Αυτό κράτησε για 3 χρόνια και έφερε στο Onlyfans μια μεγάλη αύξηση στα έσοδα του, ενώ έκανε πάρα πολλές γυναίκες να πλουτίσουν από κει που ζούσαν στο αυτοκίνητο τους.

Ένα τέλος σε αυτή την εποχή θα μπει από τον Οκτώβριο, καθώς η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως από την 1η του μηνός θα διακόψει τη διακίνηση πορνογραφικού περιεχομένου και δεσμεύτηκε να επανέλθει με αναλυτική ενημέρωση, καθώς υπάρχουν διαφόρων ειδών βίντεο και φωτογραφίες που διακινούνται στο Onlyfans και κάποια γυμνά δεν εντάσσονται στην κατηγορία του πορνό. Επίσης, δεν κάνει σαφές η πλατφόρμα αν αυτή η απαγόρευση θα αφορά στις αναρτήσεις που κάνουν οι content creators στα προφίλ τους ή θα ισχύσει η απαγόρευση ακόμα και στα προσωπικά μηνύματα, όπου υπάρχει και ξεχωριστή χρέωση για κάθε υλικό που αποστέλλεται ή που ζητά ένας fan.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, η εταιρεία των Τιμ Στόκλι και Λεονίντ Ραντβίνσκι είχε τζίρο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 2021 οδεύει για διπλασιασμό αυτού του ποσού! Από αυτά η εταιρεία κρατάει το 20% και το υπόλοιπο μοιράζεται στους creators.

Αυτή η αλλαγή που αποφάσισε το Onlyfans, αν και στα μάτια όλων ημών φαίνεται ως κακή επιχειρηματικά κίνηση, γίνεται ακριβώς γιατί το επιβάλλει η αγορά. Η πλατφόρμα θέλει να αντλήσει χρηματοδότηση κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο και οι πιέσεις των τραπεζικών εταίρων και των χορηγών ήταν να διακοπεί το πορνογραφικό περιεχόμενο για να μπορέσουν να επενδύσουν στο Onlyfans. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Visa και η Mastercard είχαν αποσύρει χρηματοδότηση από την ιστοσελίδα MindGeek το 2020, γιατί υπήρχε revenge porn. Το Onlyfans δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει το revenge porn ή τις underage κοπέλες, ενώ υπάρχει και αρκετή διαρροή φωτογραφιών εκτός της πλατφόρμας.

«Για να διασφαλίσουμε τη μακροχρόνια βιωσιμότητα μας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια πλειάδα από δημιουργούς περιεχομένου και θαυμαστών, πρέπει να εξελίξουμε το περιεχόμενο μας» ανέφερε η ανακοίνωση.

Περισσότερο από τους fans, αυτοί που σίγουρα πλήττονται τρομερά με αυτή την αλλαγή, είναι οι γυναίκες που βάσισαν τα έσοδα τους στο πορνό περιεχόμενο, με κάποιες να κάνουν κανονικές περιουσίες και να βγάζουν ως και 1.5 εκατομμύριο το χρόνο. Στοιχεία της Axios δείχνουν πως πάνω από 16.000 creators είχαν έσοδα 50.000 δολαρίων το χρόνο. Το Onlyfans προσέφερε την ευκολία ότι δεν επενέβαινε καθόλου στη συνδιαλλαγή και απλώς έπαιρνε ένα μικρό ποσοστό, σε αντίθεση με τις πορνό πλατφόρμες, όπως το Pornhub, που είναι πιο εξουσιαστικά πάνω στις πορνοστάρ.

Αυτή η κίνηση του Onlyfans είναι σίγουρα ένα καλό νέο για τον άμεσο ανταγωνιστή του, το Mym.fans, μια γαλλική εταιρεία, όπου υπάρχει επίσης πορνογραφικό περιεχόμενο και το comission της πλατφόρμας είναι μικρότερο σε σχέση με το Onlyfans.