Ένας ταξιδιωτικός οδηγός που γράφτηκε το 1973 από ένα ζευγάρι Βρετανών, τον Tony και την Maureen Wheeler έθεσε τα θεμέλια για μια παγκόσμια ταξιδιωτική μάρκα που ονομάζεται Lonely Planet.

Μιας και ο κόσμος επιστρέφει πάλι στα αεροδρόμια προκειμένου να πάρει ένα αεροπλάνο και να ταξιδέψει προς έναν νέο προορισμό, δημοσιεύτηκαν τα 10 καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κανείς το 2022. Στην bucket list μπορείς να συμπεριλάβεις από τα κρυμμένα πετράδια της ερήμου του Ομάν μέχρι τα υπέροχα γαλάζια νερά του Μπελίζ. Τα ταξίδια έχουν επιστέψει δυναμικά, καθώς μετά από 2 καραντίνες το είχαμε όλοι ανάγκη.

Το top 10 του Lonely Planet

10- Αίγυπτος

Ποιος δεν θέλει να επισκεφθεί τις πυραμίδες της Γκίζας, να περιπλανηθεί μέσα στην έρημο και να αποκτήσει μια αξέχαστη εμπειρία κάνοντας σαφάρι. Εκτός από ότι μιλάμε για μια ιστορική χώρα που στέκει εδώ και 4,500+ με θαυμαστό πολιτισμό  και κουλτούρα, η Αίγυπτος μπορεί να σου προσφέρει όσα ζητάς. Από πολυτέλεια μέχρι και μια αξέχαστη περιπέτεια.

9- Μαλάουι

Το Μαλάουι μπορεί μερικές φορές να έχει επισκιαστεί από τους μεγαλύτερους γείτονές του, όπως η Μοζαμβίκη και η Τανζανία. Υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί για να ανακαλύψεις στη «Ζεστή Καρδιά της Αφρικής», και με λιγότερους τουρίστες κατά μήκος της εκπληκτικής λίμνης Μαλάουι, της ένατης μεγαλύτερης λίμνης στον κόσμο.

Το Μαλάουι έχει πολλά αξιοθέατα παρόμοια με άλλες αφρικανικές χώρες, όπως τα σαφάρι όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ελέφαντες, μπαμπουίνους, ιπποπόταμους και άλλα ζώα στους γηγενείς βιότοπούς τους.

8- Νεπάλ

Το Έβερεστ και το Νεπάλ πάνε συνήθως μαζί. Αλλά αυτό το έθνος των Ιμαλαΐων προσφέρει πολλά περισσότερα για όσους δεν θέλουν να σκαρφαλώσουν στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.

Στην απομακρυσμένη περιοχή του Mustang, που σημαίνει «εύφορη πεδιάδα», οι πεζοπόροι μπορούν να εξερευνήσουν την ψηλή έρημο και να συναντήσουν ντόπιους σε ξενώνες κατά μήκος του δρόμου, δειπνώντας με νεπαλέζικες σπεσιαλιτέ όπως καφές με βούτυρο γιακ και momos που σερβίρονται σε στυλ «kothey», μισό τηγανητό και μισό στον ατμό.

7 – Ομάν

Στο Musandam του Ομάν, που συνορεύει με τα Στενά του Ορμούζ, τα βουνά φτάνουν σε ύψος τα 2.000 μέτρα για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό στα τμήματα νερού. Μέσα στο ίδιο ταξίδι, μπορείτε επίσης να ζήσετε την εμπειρία του «Empty Quarter», μιας έκτασης ερήμου όπου το Ομάν συναντά την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέσσερα σε ένα με λίγα λόγια. Συμφέρει!

6-Ανγκουίλα

Η Ανγκουίλα σε περίπτωση που δεν την έχετε ακουστά είναι μια υπερπόντια βρετανική επικράτεια και όχι ακριβώς μια χώρα. Τούτου λεχθέντος, το πανέμορφο νησί της Καραϊβικής αξίζει το ενδιαφέρον σας. Η  γαλαζοπράσινη θάλασσα, οι 33 δημόσιες παραλίες, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα καταπληκτικά ξενοδοχεία και το ντόπιο φαγητό του νησιού, καθώς και ο τρόπος που αντιμετώπισαν την πανδημία δίνοντας έμφαση στη δημόσια υγεία κάνουν τον προορισμό must.

5- Σλοβενία

Μπορεί να μην είναι από τις χώρες που θα επιλέξετε αν θέλετε να πας ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ωστόσο έχει πολλά πράγματα για να κάνει κανείς. Ευνοείται από το μικρό μέγεθος, καθώς δίνεται η δυνατότητα στον ταξιδιώτη να ανακαλύψει όλες τις γωνιές της χώρας, από τη μαγευτική λίμνη Bled μέχρι την πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Λιουμπλιάνα.

Το Lonely Planet δεν είναι το μόνο που της δίνει το ενδιαφέρον που της αξίζει. Φέτος, ο Michelin Guide μοίρασε αστέρια σε επτά εστιατόρια στη Σλοβενία.

4 – Μπελίζ

Θέλετε να εξερευνήσετε τα μυστικά των Μάγια, να κολυμπήσετε σε μπλε νερά και να παρατηρήσετε την άγρια ​​ζωή; Το Μπελίζ έχει όλα αυτά και πολλά άλλα. Μάλιστα, το Barrier Reef Reserve System είναι καταχωρημένο στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και κόβει την ανάσα. Μην φοβάστε το πώς θα επικοινωνείτε, καθώς η εθνική γλώσσα του Μπελίζ είναι τα αγγλικά.

3- Μαυρίκιος

Ο νησιωτικός παράδεισος του Μαυρίκιου βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό περίπου 700 μίλια ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Υπάρχουν λόγοι για να επισκεφθείτε αυτήν την υποτιμημένη αφρικανική χώρα. Αρχικά κατοικείται από πολυφυλετικά, ειρηνικά άτομα, προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως θαλάσσια σπορ, ορειβατική πεζοπορία , κυνήγι, παρατήρηση πουλιών, ενώ κοσμείται από πολυτελή θέρετρα και μια παλιά αποικιακή πρωτεύουσα.

Το φαγητό είναι επίσης εξαιρετικό, διαθέτει ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων και έναν από τους καλύτερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο, καλή νυχτερινή ζωή, όμορφα beach bar, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μια από τις παλιότερες πίστες ιπποδρομιών στον κόσμο και άλλα πολλά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mauritius Island (@mauritius)

2- Νορβηγία

Η Νορβηγία συμπεριλαμβάνεται σταθερά στις λίστες με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό τους; Το CNN ρώτησε δύο από τα βασιλικά μέλη της χώρας, τον διάδοχο του θρόνου Haakon και την πριγκίπισσα Mette-Marit, που έδωσαν κάποια εξήγηση στο μυστήριο.

Τους αρέσει να πηγαίνουν πολλές βόλτες στην φύση, οπότε αν θέλετε να αποκτήσετε την ίδια ενέργεια κατευθυνθείτε προς το Bøkeskogen, το βορειότερο δάσος οξιάς στον κόσμο. Απέχει περίπου δύο ώρες από την πρωτεύουσα του Όσλο, οπότε μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε την πόλη και το δάσος την ίδια μέρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kasper M. de Thurah (@iamnordic)

1- Νήσοι Κουκ

Αυτό το συγκρότημα των 15 νησιών στον Νότιο Ειρηνικό βρίσκεται στην κορυφή του bucket list. Τι προσφέρει; Η Ραροτόνγκα είναι η πρωτεύουσα των Νήσων Κουκ και η πύλη για μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη. Μπορείς να απολαύσεις δραστηριότητες στο νερό, π.χ κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και ψάρεμα, αλλά και μια ματιά στην γηγενή κοινότητα των Μαορί στο χωριό Te Vara Nui.