Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα βιβλία της Stephenie Meyer, Twilight, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στην Lionsgate Television, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Η Stephenie Meyer αναμένεται να συμμετάσχει και στη τηλεοπτική εκδοχή του Twilight ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο έχει αναλάβει η Sinead Daly.

Πηγές λένε ότι η Dali συνεργάζεται με την Lionsgate TV για να προσδιορίσει ποια θα είναι η συγκεκριμένη προσέγγιση για το Twilight και αν θα είναι ένα ριμέικ των βιβλίων του Meyer ή μια διαφορετική ιστορία.

Η τηλεοπτική σειρά Twilight είναι στα σπάργανα και δεν έχει ακόμη αγοραστεί από κάποιο δίκτυο ή πλατφόρμα καθώς πηγές λένε ότι το στούντιο, που ελέγχει τα δικαιώματα του franchise, σχεδιάζει να ηγηθεί της ανάπτυξης του έργου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει η σειρά Twilight.

Το Twilight είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας της Lionsgate. Η σειρά ταινιών, που ολοκληρώθηκαν το 2012 με το Breaking Dawn: Part 2, απέφεραν περισσότερα από 3,4 δισ. δολάρια παγκοσμίως και εκτόξευσαν την καριέρα των πρωταγωνιστών τους.