Γιώργος Λιάγκας, Σταματίνα Τσιμτσιλή και Δημήτρης Παπανώτας έσπευσαν να επιτεθούν εμμέσως πλην σαφώς στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη γιατί αποφάσισε να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο στην περίπτωση του Βασίλη Μπισμπίκη και της φωτογραφίας που έγινε viral χθες και τον έδειχνε με τσιγάρο μέσα στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει η Δέσποινα Βανδή. Ο ίδιος ο Μπισμπίκης δεν έχει αναφερθεί σε αυτό, αλλά η τηλεόραση έγινε συνήγορός του.

Όλοι τους είχαν το ίδιο αφήγημα, δείχνοντας ότι δεν τους νοιάζει και πολύ να εφαρμόζεται ο νόμος, με το επιχείρημα τους να είναι ότι υπάρχουν τόσα και τόσα άλλα προβλήματα, το κάπνισμα θα μας πειράξει;

Πρώτος ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος έκανε λόγο για υποκρισία κι ίσως έχει εν μέρει δίκιο, αφού όντως είναι άπειροι αυτοί που δε σέβονται τον νόμο και καπνίζουν εντός των νυχτερινών κέντρων. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να τιμωρείται ποτέ κανείς; Αυτό υποστηρίζει ο παρουσιαστής.

«Ξαφνικά ανακαλύψαμε στη χώρα της υποκρισίας ότι στα νυχτερινά μαγαζιά επιτρέπεται το κάπνισμα. Επειδή ο Μπισμπίκης, που είναι ερωτευμένος πάει κάθε βράδυ στα μπουζούκια στη Βανδή -τη φιλάει, ήταν χθες το επεισόδιο 1843, μπράβο οι άνθρωποι είναι το πιο ερωτευμένο ζευγάρι στην Ελλάδα, μακάρι να μου τύχαινε κι εμένα να ερωτευτώ-, κάπνιζε.

Ξαφνικά βγήκε ο απαράδεκτος Μπισμπίκης, το απαράδεκτο νυχτερινό κέντρο, έβγαλε ανακοίνωση ο Πλεύρης, έβγαλε ανακοίνωση το νυχτερινό κέντρο…Μιλάμε τώρα για την απόλυτη υποκρισία, ντροπή μας!».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή από την πλευρά της αναγνώρισε πως ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται πουθενά εκτός από τα εστιατόρια, άρα θα πρέπει αυτό να γίνει αποδεκτό ή μάλλον να καταργηθεί και να μην τιμωρηθεί εν προκειμένω ο Μπισμπίκης και το νυχτερινό κέντρο.

«Το νυχτερινό κέντρο στην ουσία αποδέχεται το γεγονός. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι – επειδή βγαίνω λίγο παραπάνω φέτος – παντού καπνίζουν το βράδυ στα νυχτερινά κέντρα, δυστυχώς ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται παντού. Μόνο στα εστιατόρια είναι σεβαστός».

Πιο διαπρύσιος και οργηλός φάνηκε ο Δημήτρης Παπανώτας που είχε ως επιχείρημα τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, το οποίο είναι κάτι άσχετο, αλλά ο καθείς με τον πόνο του.

«Σε μια χώρα που στα νοσοκομεία δεν βρίσκεις κρεβάτι, γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος, μας ενόχλησε ο αντικαπνιστικός νόμος; Την ευαισθησία του ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να την εξαντλήσει στο να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες στα νοσοκομεία για τους ασθενείς και την εξαντλεί στα μπουζούκια; Σε παρακαλώ τώρα! Υποκρισία».

Ευτυχώς εδώ η Σταματίνα Τσιμτσιλή του εξήγησε πως είναι λαϊκισμός αυτό που φέρνει ως επιχείρημα και το ίδιο έκαναν και οι Φραγκολιάς-Μεσσαροπούλου. Μετά βέβαια, πέταξε τη νέα ατακάρα ο κ. Παπανώτας ότι επειδή ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί από την οικονομική κρίση και την πανδημία, πρέπει να μην ισχύει αυτή η αυστηρότητα και να αφήνει το κράτος το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Καλώς ή κακώς ο Μπισμπίκης θα γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος»

Σύμφωνα δηλαδή με όλους τους παραπάνω, ισχύουν δύο τινά.

Πρώτον, αν δεν τιμωρηθούν ταυτόχρονα όλοι οι παραβάτες του αντικαπνιστικού, δεν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς, γιατί ας πούμε οι νόμοι δεν υπάρχουν για να λειτουργούν ως παράδειγμα, για να προλαμβάνουν και να αποτρέπουν. Πρέπει να μένουν ατιμώρητοι όσοι παραβάτες πιάνονται, μέχρι να πιαστούν όλοι οι παραβάτες. Εφαρμόστε αυτή τη λογική κύριε Λιάγκα και λοιποί σε άλλες μορφές παραβατικότητας, πιο βαριές και κακουργηματικές και θα καταλάβετε πόσο ανεδαφικό είναι το επιχείρημα σας.

Δεύτερον, αν το κράτος δεν φτιάξει όλα τα προβλήματα, είναι υποκρισία να ασχολείται με τόσο ασήμαντα πράγματα όπως ο αντικαπνιστικός νόμος και η εφαρμογή του. Αν δηλαδή πεθαίνουν 10 δέντρα, το κράτος να μη σώσει το μικρότερο που μπορεί, αν δε σώσει πρώτα τα 9 μεγάλα. Να μη λειτουργεί πουθενά ο νόμος δηλαδή, μέχρι να ισχύσει σε αυτά που κρίνει ο καθένας ως πιο φλέγοντα.

Αυτό υποστηρίζει η ελληνική τηλεόραση. Αν η έμμεση προτροπή σε παράβαση του νόμου, έστω του αντικαπνιστικού, δεν φέρνει κάποιο πρόστιμο από το ΕΣΡ, δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουν…

Εκτός κι αν η ενόχληση τους αφορά στο ότι ο Μπισμπίκης στοχοποιείται από το κράτος, απ΄αυτόν τον «εχθρό», επειδή είναι διάσημος. Ε, τι να κάνουμε; Οι διάσημοι έχουν κι αυτό ως πακέτο. Εκτίθενται περισσότερο και καλούνται να αποτελούν παράδειγμα. Είτε προς μίμηση είτε προς αποφυγή.

* Φωτογραφία: NDP

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τα χώνει στα Madwalk και τη μόδα η Δανάη Μπάρκα: «Πώς μιλάς για αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις plus size μοντέλα;»

Survivor All Star: Οι επιπλέον πέντε παίκτες που θα φύγουν για Άγιο Δομίνικο – Το νέο trailer της παραγωγής

Η Σοφία Χατζηπαντέλη κάνει ντους γυμνή και το Instagram παραληρεί: «Μας αρρώστησες πάλι»