Οι Γερακάρηδες προσπαθούν να σωθούν, ενώ ο Αντρέι γίνεται πυρ και μανία όταν μαθαίνει ότι ο Μιχαήλ έστειλε τον Μανόλη και τον ρασοφόρο στο στόμα του λύκου. Την ίδια ώρα ο Κανέλλος ξεσπάει την οργή του στον Μιχαήλ όταν έρχεται στο φως ένα μυστικό από το παρελθόν.

Μάγισσα Θεοφανώ Μάρκος

Η Μάγισσα: Η Θεοφανώ παντρεύεται, ο Μάρκος στενοχωριέται

Ένα όραμα της Θεοφανώς την προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο Μάρκος. Η ζωή του Μάρκου κρέμεται από μια κλωστή… Η Θεοφανώ ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος στο παιδί του Μάρκου και αυτό θα φέρει καινούργιες ανατροπές.

Την ίδια ώρα οι κατηγορίες της Ρηνιώς πως η Μεταξία ήθελε να δηλητηριάσει την Θεοφανώ, προκαλούν ακόμη μία αναστάτωση.

Στο μεταξύ η Θεοφανώ ψάχνει να βρει λύση γνωρίζοντας ότι αν μαθευτεί πως κυοφορεί το παιδί του Μάρκου θα δημιουργηθούν νέες ρήξεις με καταστροφικά αποτελέσματα για εκείνη και το μωρό που έχει στα σπλάχνα της. Ο Φρίξος θα προσφερθεί να την βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Η αναγγελία του γάμου της Θεοφανώς και του Φρίξου θα πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στον πύργο των Λασκαραίων, σκίζοντας την καρδιά του Μάρκου.

Η Μάγισσα: Οι Γερακάρηδες φεύγουν από τον πύργο τους

Ο Εμρέ μετά την αποτυχία της δολοφονίας των Γερακάρηδων, προειδοποιεί τους καπετάνιους πως οι Τούρκοι θα επιτεθούν στη Μάνη. Ο Ρασοφόρος αποφασίζει ν’ ανοίξει σε όλους τα χαρτιά του με
απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι Γερακάρηδες φεύγουν απ’ τον πύργο τους, όταν μαθαίνουν πως οι Τούρκοι θα εισβάλλουν στη Μάνη γι’ αντίποινα.

Ο Αντρέι γίνεται έξαλλος όταν μαθαίνει πως ο Μιχαήλ έστειλε τον Μανόλη και τον ρασοφόρο στον πύργο ενός αιμοσταγή άρχοντα, για να τους τιμωρήσει εκείνος. Οι Γερακάρηδες συνεχίζουν να κρύβονται με τα νέα να είναι αποθαρρυντικά…

Η Μάγισσα: Ο Πετρούνης φέρνει στον πύργο μία μυστηριώδη γυναίκα – Ο Κανέλλος ξεσπά οργισμένος

Ο Πετρούνης περιμένει την απόφαση της γιαγιάς του, της Κυπριανής και του άντρα της, για το αν μπορεί να μείνει μαζί τους και να δουλέψει στο πλάι του. Λίγο αργότερα επιστρέφει στον πύργο του, μαζί με μια γυναίκα που θα ταράξει κι άλλο τα νερά.

Ο Κανέλλος μαθαίνει την αλήθεια για τον χαμένο του αδερφό, την ώρα που ο θάνατος ξαναχτυπάει την πόρτα και η οργή του θα ξεσπάσει στον Μιχαήλ.