Η Ιουλία ζητεί από τον Γρηγόρη να χωρίσουν και να συνεχίσει τη ζωή του με τη Φιλιώ, ενώ η ένταση στο αρχοντικό του Προβιού κορυφώνεται λόγω της κατάστασης του Χρήστου. Στο μεταξύ ο Στασινόπουλος ψάχνει τον Φώτη για να βρει αποδείξεις για την ενοχή του Στράτου.

Το Προξενιό της Ιουλίας: Η Στάσα πιέζει την Ιουλία να μιλήσει για το φόνο

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, η Ιουλία, πολύ πιεσμένη και σε απόγνωση, αναζητά διεξόδους διαφυγής, ενώ ο Γρηγόρης δεν αποδέχεται τον χωρισμό τους και αποφασισμένος να την κερδίσει, εντείνει τις προσπάθειές του με κάθε μέσο.

Την ίδια ώρα η Κατερίνη και η Κυριακούλα κανονίζουν να κάνουν ένα τραπέζι στο σπίτι των Ραζίνηδων, για να μονοιάσουν ο Στράτος και ο Κωστής και για να προχωρήσει το προξενιό της Φιλιώς με τον Γρηγόρη.

Η Στάσα περιμένει πως μετά τις αποκαλύψεις, η Ιουλία θα καταδώσει τον Στράτο, όμως εκείνη βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο δίλημμα.

Η υγεία της Στάσας κλονίζεται ανακαλύπτοντας ότι συνεχίζεται η επικοινωνία Γρηγόρη-Ιουλίας, γεγονός που φέρνει τις γυναίκες πιο κοντά, κάτι που εκμεταλλεύεται η Στάσα για να πιέσει την κόρη της να μιλήσει για τον φόνο.

Το Προξενιό της Ιουλίας Alpha

Το Προξενιό της Ιουλίας: Η Κυριακούλα συμβουλεύει την Αλεξάνδρα να επιστρέψει στην Αθήνα

Η Κυριακούλα που υποπτεύεται πως κάτι τρέχει ανάμεσα στην Αλεξάνδρα και τον Ατζαλίνα, την σπρώχνει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, κάτι που την οδηγεί σε αποκαλύψεις απέναντι στον νεαρό δικηγόρο.

Λίγο αργότερα η Αλεξάνδρα μετά την συνάντηση με τον Δημητρό, επιστρέφει αναστατωμένη στον Τύρναβο, με την Κυριακούλα να την συμβουλεύει να γυρίσει άμεσα πίσω στη ζωή της στην Αθήνα.

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το βίαιο ξέσπασμα της Χάδως

Η Στεφανία, που επιμένει πως πρέπει να πουν στον Χρήστο κάποιες αλήθειες για το παρελθόν, έρχεται σε έντονη σύγκρουση με τη Χάδω και με τον Γιωργίκη.

Την ίδια ώρα, στο αρχοντικό Προβιού, ο Χρήστος εξακολουθεί να ρωτά τον Γιωργίκη για το παρελθόν, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση, ενώ η Χάδω μαλώνει με την Στεφανία, και ο καβγάς τους καταλήγει σ’ ένα βίαιο ξέσπασμα της Χάδως.

Το Προξενιό της Ιουλίας: Τι βλέπει ο Δημητρός;

Ο Στασινόπουλος συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τον Φώτη, μάρτυρα-κλειδί για τη δολοφονία Σκούταρη,

Κι ενώ η χωροφυλακή είναι κοντά στα χνάρια του Φώτη, οι οικογένειες Ραζίνη-Στασινόπουλου συναντιούνται σε οικογενειακό τραπέζι στην προσπάθεια επανασύνδεσης, με τον Δημητρό, που θέλει να μιλήσει στην Αλεξάνδρα να πηγαίνει σπίτι της και τυχαία και να γίνεται μάρτυρας μιας πολύ σοβαρής εξέλιξης που αφορά στον φόνο.