Το φρούτο του πάθους είναι βασικό συστατικό σε πολλά δροσερά, καλοκαιρινά κοκτέιλ. Τι θα λέγατε, όμως, να το γευτείτε ως γλυκό και σε μορφή cheesecake; Η συνταγή για το πιο αφράτο γλυκό με βάση φρούτο του πάθους είναι πανεύκολη, χρειάζεται μόλις επτά βήματα και οκτώ συστατικά.

Η συνταγή για το cheesecake

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

90 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. (3/4 του φλυτζανιού) αλεύρι

5 αυγά, χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι

125 γρ. (1/2 φλιτζάνι) γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

60 γτ. (1/4 φλιτζάνι) πολτός φρούτου του πάθους

110 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ CHEESECAKE

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140°C με ανεμιστήρα. Στρώνετε τη βάση μιας βαθιάς στρογγυλής φόρμας για κέικ 20 εκ. με χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό mixer για να χτυπήσετε τα παρακάτω υλικά (με τη σειρά που αναφέρονται) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτετε το επόμενο υλικό.

  • Τυρί κρέμα.
  • Βούτυρο.
  • Αλεύρι.
  • Κρόκοι αυγών.
  • Γάλα.
  • Φρούτα του δάσους.

Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μικρό μίξερ για να χτυπήσετε τα ασπράδια μέχρι να αυγατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι για να διπλώσετε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα των φρούτων του πάθους, σε τρεις δόσεις.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και χτυπήστε το ταψί σταθερά στον πάγκο για να απομακρυνθούν οι μεγάλες φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί στο μίγμα. Χρησιμοποιήστε κάτι μυτερό (π.χ. ένα σουβλί) για να τρυπήσετε τις μεγάλες τρύπες. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι επάλειψης για να εξομαλύνετε την επιφάνεια.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το κέικ σε ένα ρηχό ταψί. Ρίξτε αρκετό βραστό νερό στο ταψί ώστε να ανέβει 2 εκ . Ψήνετε για 1.30 ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να δέσει. Κατόπιν σβήνετε το φούρνο. Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει στο φούρνο για 10 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα του.

Βήμα 6

Βγάζετε το cheesecake από το ταψί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να είναι απλά ζεστό (όχι καυτό). Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του ταψιού. Αναποδογυρίζετε προσεκτικά το τσίζκεϊκ σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Αφαιρέστε τη χάρτινη επένδυση και αναποδογυρίστε γρήγορα και απαλά το γλυκό στην πιατέλα σερβιρίσματος. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 7

Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη άχνη πριν το κόψετε σε φέτες για να το σερβίρετε.

** Από το Taste.