Η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο εικονική. Και μάλιστα, ο πρώτος εικονικός ράπερ είναι γεγονός και έχει την ονομασία FN Meka. Ανήκει στην εταιρεία Factory New, που ειδικεύεται στην κατασκευή εικονικών χαρακτήρων. Η δημιουργία ανήκει βέβαια στους Chris και Brandon Le, σε συνεργασία με τον Anthony Martini, η κεφαλή της εταιρείας.

Για να πάρει ο FN Meka σάρκα και οστά, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες δεδομένα προερχόμενα από τα social media και video games. Η μουσική μπορεί να εκτελείται από άνθρωπο, δημιουργείται όμως μέσω της τεχνικής νοημοσύνης. Για ένα κομμάτι, δηλαδή ο ρυθμός, η μελωδία, οι στίχοι και ούτω καθεξής, αναπτύχθηκε μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει δημοφιλή κομμάτια ενός συγκεκριμένου μουσικού είδους και φτιάχνει προτάσεις για το εκάστοτε στοιχείο ενός κομματιού.

Ο FN Meka τράβηξε την προσοχή της Capitol Records, η οποία, πριν λίγες μέρες αποφάσισε να πάει ένα βήμα πιο κοντά στο metaverse και να υπογράψει συμβόλαιο με τον εικονικό ράπερ, κάνοντας έτσι τον FN Meka τον πρώτο εικονικό ράπερ που υπογράφει συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία.

Η ανακοίνωση του συμβολαίου ανάμεσα στον ράπερ και την Capitol συνοδεύτηκε και από ένα single, το «Florida Water», στο οποίο συμμετέχει και ο «κανονικός» ράπερ Gunna, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φυλακή.  Το τραγούδι κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να φτάσει 1.5 εκατ. streams στο Spotify. Σε έναν στίχο του, ο FN Meka ραπάρει: «Tesla, Gucci Cybertruck, I wreck that shit, don’t give a fuck», αναφερόμενος σε ένα βίντεό του που ανέβασε στο TikTok (στο οποίο μετρά 10.3 εκατ. ακολούθους) και είχε ένα ίδιο όχημα, σαν αυτό που περιγράφει στο κομμάτι του.

Όσο γρήγορα ήρθε η άνοδος όμως, ήρθε και η κατιούσα. Κι αυτό γιατί το γεγονός πως ο FN Meka δεν είναι απόλυτα μαύρος, όπως και άλλα στοιχεία της εικόνας του, δηλαδή οι χρυσές αλυσίδες ή το ένα χρυσό του χέρι, προκάλεσαν αντιδράσεις σε πολλές γωνιές του ίντερνετ για τα στερεότυπα που αναπαράγονται σχετικά με την μαύρη κοινότητα.

Η Industry Blackout, με την σειρά της, μία συμμαχία με δράση που αφορά τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας, κάλεσε την Capitol να διακόψει την συνεργασία της με τον εικονικό ράπερ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «αυτό το ψηφιακό ομοίωμα είναι ένα ανεύθυνο βδέλυγμα και είναι ασεβές απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικές συνέπειες στην πραγματική ζωή».

Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα η συνεργασία του FN Meka με την Capitol να κρατήσει για μόλις 11 μέρες μιας και τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας της με τον εικονικό ράπερ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νίκο Χριστόπουλε, γιατί τραγουδάς για τον έρωτα στα social media;

Η παγκόσμια superstar Anitta κυκλοφόρησε το νέο της single “LOBBY” με την Missy Eliot

5 τραγούδια από το νέο άλμπουμ του Rack που δείχνουν ότι το BCC Gang είναι οι κλειδοκράτορες της ελληνικής ραπ