Η Alexandria Rubalcaba, η οποία είναι στο συνδικάτο ηθοποιών της SAG-AFTRA στο Χόλιγουντ, κερδίζει 190 δολάρια την ημέρα ως ηθοποιός και είπε ότι δεν έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί ποτέ το ψηφιακό αντίγραφό της στο παρασκήνιο σκηνών από την Disney+.

H Alexandria Rubalcaba αναλαμβάνει συνήθως δεύτερους ρόλους και ρόλους για κομπάρσους.

Το Χόλιγουντ όμως έχει άλλη άποψη για την καριέρα της.

Η ηθοποιός εργάστηκε στη σειρά του Disney+ για τέσσερις εβδομάδες και είπε ότι μία μέρα τους είπαν να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να σαρώσουν τις κινήσεις και το πρόσωπό της, καθώς και να ποζάρουν με διαφορετικούς τρόπους.

Η διαδικασία σάρωσης κράτησε περίπου 15 λεπτά για τον κάθε ηθοποιό.

Τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ θέλουν να σκανάρουν τους ηθοποιούς δεύτερων ρόλων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τους πληρώνουν, υποστηρίζουν οι ηθοποιοί που είναι στο συνδικάτο.

«Μου είπαν να δείξω τα χέρια μου, μετά να τα βάλω μέσα στις τσέπες μου. Να κοιτάξω προς τα κάτω. Να κοιτάξω εκεί. Να δουν το πρόσωπό μου φοβισμένο ή να τους δείξω το πρόσωπό μου κάπως πιο έκπληκτο.

Κι αν δεν θέλω να είμαι στην τάδε ταινία; Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει τελικά όλους τους κομπάρσους ηθοποιούς» είπε η Rubalcaba.

Οι ηθοποιοί που έχουν ρόλους κομπάρσων ή ρόλους συμπληρωματικούς σε μία μεγάλη παραγωγή δεν έχουν πλέον δικαιώματα στα ψηφιακά τους αντίγραφα.

Η Rubalcaba δεν είχε κάποια ενημέρωση από την Disney για το πώς ή εάν το ψηφιακό της «avatar» θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια επόμενη σειρά ή ταινία της εταιρίας.

Ο φόβος ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ηθοποιούς-κομπάρσους, είναι μια σημαντική ανησυχία στη συνεχιζόμενη απεργία SAG-AFTRA με τα στούντιο παραγωγής.

Αυτή η απεργία θεωρείται η μεγαλύτερη εργατική διαμάχη στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1960.