Μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο πρόσφεραν σε ηθοποιούς του Χόλιγουντ περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια υψηλότερη αποζημίωση και ενισχυμένα οφέλη προτού το συνδικάτο SAG-AFTRA κηρύξει απεργία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα μια ομάδα που εκπροσωπεί εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το reuters, η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), η οποία διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Netflix Inc (NFLX.O) , της Walt Disney Co (DIS.N) , της Warner Bros Discovery (WBD.O) και άλλων συνεχίζει να ρίχνει «λάσπη» στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η SAG-AFTRA.

Η SAG-AFTRA προκήρυξε απεργία την περασμένη Πέμπτη, αφού οι διαπραγματευτές των συνδικάτων δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με τα στούντιο για ένα νέο τριετές συμβόλαιο με υψηλότερα οφέλη και όρια στη χρήση των εικόνων τους από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η συμφωνία από την οποία αποχώρησε η SAG-AFTRA στις 12 Ιουλίου αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αυξήσεις μισθών, συντάξεις και εισφορές υγείας και υπολειπόμενες αυξήσεις και περιλαμβάνει πρωτοπόρες προστασίες κατά την τριετή θητεία της, συμπεριλαμβανομένων σεβασμό στην τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε η AMPTP σε δήλωση.

“Το να ισχυρίζεται η SAG-AFTRA ότι δεν ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες των μελών της είναι στην καλύτερη περίπτωση ανειλικρινές”, πρόσθεσε η AMPTP.

«Παλεύουμε για την επιβίωση το επάγγελμά μας»

Σύμφωνα με το reuters, χθες Δευτέρα, η SAG-AFTRA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 160.000 ηθοποιούς, κασκαντέρ και άλλους, δημοσίευσε μια λεπτομερή λίστα με τις προτάσεις της και τις απαντήσεις των στούντιο, με τίτλο «Παλεύουμε για την επιβίωση το επάγγελμά μας».

Μεταξύ αυτών, η SAG-AFTRA είπε ότι ζήτησε γενική αύξηση μισθών κατά 11% το πρώτο έτος της σύμβασης για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό. Το σωματείο είπε ότι τα στούντιο αντέκρουσαν με μια προσφορά 5%. Οι ηθοποιοί έχουν ενταχθεί στα μέλη του Writers Guild of America (WGA), το οποίο προχώρησε σε απεργία στις 2 Μαΐου αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με το AMPTP.