«Είμαι φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ», δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αγκαλιάζοντας τρυφερά μια 14χρονη Ισραηλινή που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της Χαμάς φορώντας τις πιτζάμες της.

Ο «Terminator» (Εξολοθρευτής) της «μεγάλης οθόνης» συνάντησε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στο Λος Άντζελες συγγενείς τριών ανθρώπων που είχαν συλληφθεί από την Χαμάς.

Όταν όμως άκουσε από τα χείλη της 14χρονης Ισραηλινής Έλλα Σάνι την ιστορία της, ο 76χρονος Σβαρτσενέγκερ λύγισε σπεύδοντας να την αγκαλιάσει και να την παρηγορήσει για τη απώλεια του πατέρα της.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Λος Άντζελες με Ισραηλινούς που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια των σουνιτών τρομοκρατών.

Οι Ισραηλινοί άρχισαν να αφηγούνται στον βετεράνο σταρ του Χόλιγουντ τον τρόμο και τον φόβο που βίωσαν καθ’όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας από τη Χαμάς. Πολλοί από αυτούς είδαν τους συγγενείς τους να δολοφονούνται.


Η συνάντηση των Ισραηλινών ομήρων και μελών των οικογενειών τους στο γραφείο του Σβαρτσενέγκερ οργανώθηκε από το «Museum of Tolerance Jerusalem», αναφέρει το περιοδικό People.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούει ο κόσμος αυτές τις ιστορίες», δήλωσε ο σταρ του Χόλιγουντ και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτό το μίσος θα εξαφανιστεί σιγά – σιγά. Επειδή το μίσος προκαλεί μεγάλη ζημιά, χάνονται πολλές ζωές».

Η 14χρονη Ισραηλινή Έλλα Σάνι αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεφύγει από τους οργάνωση της Χαμάς φορώντας μόνο τις πιτζάμες της.

«Στις 7 Οκτωβρίου ξύπνησα ακούγοντας φωνές όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), πυροβολισμούς και εκρήξεις», είπε η Σάνι. Κρύφτηκα, όπως είπε, σ’ ένα καταφύγιο στο κιμπούτς της με τη μητέρα της και τον μικρότερο αδερφό της.

Η Έλλα καθόταν επί ώρες στο σκοτάδι καθώς η Χαμάς είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση στη περιοχή. Κατάφερε όμως να κρατήσει επαφή με άλλους έφηβους φίλους της μέσω του WhatsApp.

«Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτήν την ομάδα για να συζητήσουμε ανόητα πράγματα, όπως τι ώρα είναι το δείπνο ή τι ώρα έρχεται το λεωφορείο. Αλλά εκείνη η μέρα, ήταν διαφορετική. Στις 7 Οκτωβρίου, τα παιδιά και οι έφηβοι έγραφαν μόνο μηνύματα ζητώντας βοήθεια»…

Μετά από ώρες στο σκοτεινό καταφύγιο, «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις» (IDF) έβγαλαν την Έλλα και τους άλλους που κρύβονταν εκεί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά.
Οι στρατιώτες την πήγαν σε ένα κοντινό σπίτι. Στη συνέχεια είπαν στους μεγάλους ότι θα πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά γι’ αυτά που θα αντίκρυζαν .

Όμως δεν υπήρχε τρόπος να προετοιμαστούν για τη φρίκη που τους περίμενε.

«Το σαλόνι, το πάτωμα, τα πάντα στο σπίτι ήταν μέσα στο αίμα, υπήρχαν διάσπαρτα παντού ανθρώπινα μέλη», είπε η Σάνι και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι έβλεπα, αλλά μόλις συνειδητοποίησα αυτά που είχα απέναντί μου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καλύψω τα μάτια του μικρού μου αδερφού».

Μόνο όταν ανέβηκε στο λεωφορείο που θα την πήγαινε στο Τελ Αβίβ, η Σάνι επέτρεψε στον εαυτό της να κλάψει.

«Ένα οκτάχρονο αγόρι, φίλος του μικρού μου αδερφού, ήρθε μαζί μας χωρίς να φορά τίποτα άλλο παρά το εσώρουχό του κι ένα πουκάμισο, είχε αίμα στο πρόσωπό του και τα γυαλιά του, όπως μας είπε, τα είχε χάσει».

Λίγες ημέρες αργότερα, η Σάνι έμαθε ότι ο πατέρας της είχε δολοφονηθεί από τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο 16χρονος ξάδερφός της Αμίτ βρίσκεται στα χέρια της σουνιτικής οργάνωσης από τις 29 Νοεμβρίου.