Ο εφιάλτης του Yoni Asher ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη σύζυγό του, Doron Asher Katz που βρισκόταν στη Γάζα.

Ψιθυρίζοντας στην τηλεφωνική γραμμή, η κα Asher Katz, 34 ετών, είπε ότι αυτή, η μητέρα της και οι δύο μικρές κόρες τους είχαν παγιδευτεί μέσα στο ασφαλές δωμάτιο της μητέρας της, σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα της Γάζας.

«Μου είπε: “Υπάρχουν τρομοκράτες μέσα στο σπίτι”», είπε ο κ. Άσερ σε συνέντευξή του.

Στην πορεία ήρθαν χειρότερα νέα: ο σύντροφος της μητέρας της κας Asher Katz, Gadi Moses, είχε φύγει από το ασφαλές δωμάτιο για να συζητήσει με τους εισβολείς.

«Είπε ότι έφυγαν και τον πήραν μαζί τους», λέει ο κ. Άσερ.

Ο 37χρονος κ. Asher ήλπιζε ότι η σύζυγος και τα παιδιά τους ήταν ασφαλείς, τουλάχιστον. Στη συνέχεια όμως οι τηλεφωνικές γραμμές έσβησαν.

Ήταν η τελευταία φορά που ο κύριος Άσερ άκουσε τη σύζυγό του…

Παρακολουθώντας το τηλέφωνό της εξ αποστάσεως, είδε ότι η συσκευή μεταφέρθηκε το Σάββατο στο Khan Younis, μια πόλη στη νότια Γάζα, υποδηλώνοντας ότι και αυτή είχε απαχθεί.

Γάζα Yoni Asher

Γάζα: Η στιγμή που αναγώρισε τη γυναίκα του ανάμεσα στους ομήρους

Στη συνέχεια, ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με απαχθέντες Ισραηλινούς να οδηγούνται μέσω της επικράτειας, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Στο βίντεο, ένας ένοπλος επιχειρεί να κάνει ένα είδος δεσίματος στα μάτια μιας γυναίκας.

Ο κύριος Άσερ αναγνώρισε τη γυναίκα: Ήταν ο Ντόρον.

Είπε ότι οι κόρες του, Ραζ και Αβίβ, 5 και 3 ετών, και η πεθερά του, Έφρατ Κατς, 67 ετών, στριμώχτηκαν μαζί της.

Η Efrat Katz και ο Gadi Moses στέκονται μαζί μπροστά σε μια γραφική θέα με νερό.

Η πεθερά του κυρίου Asher, Efrat Katz, και ο Gadi Moses, ο σύντροφος της ζωής της, βρίσκονται τώρα μεταξύ περίπου 150 ομήρων εντός της Γάζας, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, οι περισσότεροι από τους οποίους συνελήφθησαν από μικρές ισραηλινές συνοριακές πόλεις το πρωί του Σαββάτου.

Η οικογένειά του σκόπευε να επιστρέψει στο σπίτι του στο κεντρικό Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, μετά μια σύντομη επίσκεψη στο χωριό της γιαγιάς τους. Αντίθετα, πλέον δεν είναι σαφές πότε ή αν θα τους δει ξανά.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ, ζω έξω από το σώμα μου», δηλώνει ο κ. Άσερ.

«Έχω δύο μικρά μωρά, δύο κοριτσάκια», πρόσθεσε. «Αυτά τα μικρά μωρά δεν πρέπει να τα κρατούν ή να βρίσκονται στα χέρια τρομοκρατών».