Τα «τιτιβίσματα» τόσο της Γιακαρίνο όσο και του Μασκ λανσάρουν το λογότυπο X, αν και το μπλε πουλί του Twitter εξακολουθεί να είναι ορατό σε όλη την πλατφόρμα.

Ο Μασκ δήλωσε σε μια ανάρτησή του την Κυριακή ότι ήθελε να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και ρώτησε τους εκατομμύρια ακολούθους του εάν θα προτιμούσαν την αλλαγή του χρωματικού συνδυασμού του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο.

Δημοσίευσε μια εικόνα ενός στυλιζαρισμένου X σε μαύρο φόντο με θέμα το διάστημα. Αναφέρθηκε επίσης στο «ενδιάμεσο λογότυπο Χ».

Η Γιακαρίνο, η πρώην υπεύθυνη διαφήμισης της NBCUniversal, η οποία ξεκίνησε ως διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter στις 5 Ιουνίου, ανέλαβε τη σκυτάλη όταν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να αντιστρέψει μια μεγάλη βουτιά που είχε στα διαφημιστικά έσοδα.

Η προτίμηση του Ίλον Μασκ για το γράμμα «Χ» τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή είναι έντονη εδώ και 25 χρόνια, αν και σπάνια έχει αποκαλύψει τον λόγο.

Και τώρα φαίνεται πως μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης θα είναι σύντομα γνωστή από το μοναδικό γράμμα που αποτελεί εδώ και καιρό εμμονή του Μασκ.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Λίντα για να μετατρέψω αυτή την πλατφόρμα σε Χ», είχε γράψει πρόσφατα ο Μασκ στο Twitter, αναφερόμενος στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Λίντα Γιακαρίνο.

Η γέννηση της εμμονής του Ίλον Μασκ με το γράμμα «Χ»

Ένα από τα πρώτα εγχειρήματα του Μασκ ήταν γνωστό ως X.com, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά ως πλατφόρμα ηλεκτρονικών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το 1999.

Έναν χρόνο αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Όλοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να μην ονομάσει έτσι την εταιρεία τότε λόγω των σεξουαλικών υπονοούμενων, αλλά του άρεσε πραγματικά και επέμεινε σε αυτό» δήλωσε η Άσλεϊ Βανς, συγγραφέας του βιβλίου «Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future», σχετικά με το domain X.com, σύμφωνα με το NPR.

Τρία χρόνια αργότερα έβγαλε 165 εκατομμύρια δολάρια, όταν ο ιστότοπος, που μέχρι τότε είχε συγχωνευτεί με την PayPal, αγοράστηκε από το eBay.

Ο Μασκ θα αγόραζε αργότερα το domain X.com πίσω από την PayPal το 2017. Αυτός ο ιστότοπος κατευθύνει τώρα τους ανθρώπους στο Twitter.

«Ευχαριστώ την PayPal που μου επέτρεψε να αγοράσω πίσω το X.com! Δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή, αλλά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα» έγραψε ο Μασκ στο Tweitter το 2017.

Αυτό το domain ήταν η πρώτη σημαντική χρήση του γράμματος Χ από τον Ίλον Μασκ, αλλά όχι η τελευταία.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Space X, η οποία είναι επίσημα γνωστή ως Space Exploration Technologies Corporation.

Ίδρυσε την εταιρεία το 2002 και πρόσφατα εκτόξευσε την 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δοκιμαστική πτήση της, η οποία θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, ακόμη και μετά την έκρηξή της.

Τόσο η SpaceX όσο και η NASA χαιρέτισαν την παρθενική πτήση του νέο πυραύλου-μαμούθ ως «συναρπαστική» και επιτυχημένη. Ο Μασκ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος στη συνέχεια -υποσχόμενος μάλιστα να προχωρήσει σε νέα εκτόξευση «σε λίγους μήνες».

Την ίδια ώρα, η Tesla, στην οποία ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος, πουλάει το Model X, από το 2016.

Το αυτοκίνητο, ένα μεσαίου μεγέθους πολυτελές crossover SUV, είναι αναγνωρίσιμο από τις πόρτες του που ανοίγουν προς τα επάνω.

Η χρήση του γράμματος «Χ» στην προσωπική ζωή του Έλον Μασκ

Πέρα από τα επαγγελματικά του, ο Ίλον Μασκ έχει χρησιμοποιήσει το γράμμα «Χ» και στην προσωπική του ζωή.

Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και η πρώην σύντροφός του, η μουσικός Grimes, προκάλεσαν αίσθηση τον Μάιο του 2020, όταν αποκάλυψαν το όνομα του νεογέννητου γιου τους: X Æ A-12.

Ο Μασκ λέγεται ότι έδωσε στο μικρό αγόρι, τριών ετών, το παρατσούκλι «Χ» για συντομία.