Σκληρές εικόνες με καμένα μωρά έδειξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, το πρωί της Πέμπτης στη συνάντησή τους, στο Ισραήλ.

Ο επίσημος λογαριασμός του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναφέρει πως ο Νετανιάχου έδειξε τις φωτογραφίες στον Μπλίνκεν, γράφοντας στην ανάρτηση:

«Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Προειδοποίηση: Αυτές είναι τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς.

Η Χαμάς είναι απάνθρωπη.

Η Χαμάς είναι το ISIS».

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως η Χαμάς είναι «εχθρός του πολιτισμού» και ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξη προς το Ισραήλ.

«Μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων» τόνισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Ο Μπλίνκεν από την άλλη, καταδίκασε τη «σκληρότητα και την απανθρωπιά (της Χαμάς) που μας θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS». Ακόμη, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που βρίσκεται και πάλι στο Ισραήλ «σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετική στιγμή για αυτό το έθνος και στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο».

Πρόσθεσε επίσης: «Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος». Ο Μπλίνκεν σημείωσε ότι ο παππούς του διέφυγε από πογκρόμ στη Ρωσία και ο πατριός του επέζησε από τα στρατόπεδα εξόντωσης που λειτούργησε η ναζιστική Γερμανία στην Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πάντως, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στη Γάζα.