Στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του.

Μετά την διαμονή τους στην Αντίπαρο, φιλοξενούμενοι του Τομ Χανκς, ο Ομπάμα είχε προγραμματίσει περίπατο στα σοκάκια της Αντιπάρου, ωστόσο η βόλτα ακυρώθηκε με την αιτιολογία της «υπερβολικής ζέστης». Χθες είχαν ενημερώσει για κρουαζιέρα στη Μήλο, όμως το πρόγραμμα άλλαξε τελευταία στιγμή και οι Ομπάμα μαζί με τους Χανκς ήταν να κατευθυνθούν προς Ίο, αλλά τελικά κατέληξαν στη Σίφνο με ιδιωτικό σκάφος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Αμερικανοί πράκτορες που συνοδεύουν την οικογένεια Ομπάμα (πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ταξίδι τους στην Ελλάδα τους συνοδεύουν και οι δυο κόρες τους) έχουν καταφέρει να μην βγει ούτε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την διαμονή τους στο νησί.

Οι καλεσμένοι του ζεύγους Χανκς, θα μείνουν στην Αντίπαρο μέχρι αύριο και μετά θα ταξιδέψουν για την Αθήνα, καθότι δυο μέρες μετά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματίσει να παραβρεθεί στο SNF Nostos Conference 2023, όπου και θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος.