Λέγαμε μέχρι πρότινος ότι θα πρέπει να προσέχεις πολύ πού βάζεις την υπογραφή σου, αλλά πλέον θα πρέπει να προσέχεις εξίσου και το πού κάνεις like.

Αυτό το έμαθε πολύ καλά και με άσχημο τρόπο ένας απλός αγρότης από τον Καναδά που είχε την ατυχή έμπνευση να κάνει like σε ένα μήνυμα που του ήρθε σε συνομιλία. Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με την εφημερίδα The Globe And Mail, όταν ένας αγοραστής σιτηρών ονόματι Kent Mickleborough έστειλε μηνύματα σε αρκετούς αγρότες τονίζοντας ότι ήθελε να αγοράσει 86 τόνους λινάρι στην τιμή των 17 δολαρίων Καναδά. Ένας από αυτούς που απάντησαν στο μήνυμα ήταν ο αγρότης Chris Achter κι έτσι οι δυο τους ξεκίνησαν συνομιλία μέσω Facebook.

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής έστειλε τελικά τη φωτογραφία ενός συμβολαίου για την αγορά των σιτηρών και ζήτησε από τον αγρότη να την επιβεβαιώσει. Ο τελευταίος έκανε like καθώς όπως είπε στο δικαστήριο, ήθελε ο συνομιλητής του να καταλάβει πως παρέλαβε το συμβόλαιο και θα το μελετούσε.

Ο καιρός πέρασε, απάντηση δεν ήρθε ποτέ στην πρόταση κι έτσι ο αγοραστής πήγε στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του. Και το απίστευτο είναι ότι όντως δικαιώθηκε, καθώς ο δικαστής αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο like αποτέλεσε έναν αντισυμβατικό τρόπο υπογραφής του συμβολαίου και αποδοχής των όρων του από πλευράς του αγρότη.

Και δεδομένου ότι ο τελευταίος δεν τήρησε τον λόγο του, τού επέβαλε πρόστιμο ύψους 82.000 δολαρίων Καναδά ως αποζημίωση…