Αν ήμασταν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, κάποιος άνθρωπος θα ερχόταν από το μέλλον μέσα από μια χρονική τρύπα και θα πήγαινε να σκοτώσει τον Elon Musk. Κι αυτό γιατί η νέα είδηση που τον αφορά και αφορά και την Tesla, θα μπορούσε άνετα να είναι η αρχή για μια δυστοπία του μέλλοντος όπου τα ρομπότ έχουν κυριαρχήσει και κάποιος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα επιχειρήσει να σώσει την ανθρωπότητα. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Μπορεί να είμαστε πολύ επηρεασμένοι από το σινεμά, αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί πως ο Elon Musk είναι οραματιστής, αλλά και λίγο ριψοκίνδυνος τύπος. Οραματιστής λέγεται κάποιος συνήθως πολύ μετά τον θάνατο του, όταν έχει φανεί που οδηγούν τα επιτεύγματα και οι προσπάθειες του. Για τον Musk δε μπορεί να βγει ένα πόρισμα, γιατί είτε όλα θα μπορούσαν να πάνε τέλεια και η ανθρωπότητα να ζει σε 50 χρόνια στον Άρη και να έχει ρομπότ για υπηρέτες, είτε όλα θα μπορούσαν να πάνε εντελώς στραβά και να μας εξαφανίσει μια αρειανή αμμοθύελλα ή τα ρομπότ να μας αιχμαλωτίσουν.

Ας ελπίσουμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο με το ανθρωποειδές ρομπότ που ανακοίνωσε ο Elon Musk ότι ετοιμάζει η Tesla. Πρόκειται για μια ανθρώπινη ρέπλικα που θα έχει ύψος γύρω στο 1.72, περίπου 57-58 κιλά και θα χρησιμοποιείται για να κάνει δουλειές που θεωρούνται επικίνδυνες, βαρετές ή χρειάζονται πολλές επαναλήψεις, όπως για παράδειγμα μια μαζική παραγωγή. Μαζική δολοφονία ανθρώπων από την άλλη δεν προβλέπεται να κάνει, καθώς ο Musk φρόντισε να υπάρχει ρύθμιση ώστε να τρέχει ο άνθρωπος πιο γρήγορα από το ρομπότ και να μπορεί να του σβήσει την ενέργεια.

Το κωδικό όνομα της Tesla για το ανθρωποειδές ρομπότ είναι «Optimus» (προφανώς από τον Optimus Prime) και αποτελεί ένα από τα πολλά τεχνολογικά πρότζεκτ της εταιρείας. Το άλλο είναι ένα όχημα που έχει μόνο αυτόματο οδηγό και δε χρειάζεται να το χειριστεί άνθρωπος.

«Πιστεύω ότι στο μέλλον η σωματική εργασία θα είναι αχρείαστη. Αν κάποιος θέλει να την κάνει, θα την κάνει» ανέφερε ο Musk στην Ημερίδα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Εμείς καλού κακού σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας και ας ελπίσουμε να είμαστε ο Τζον Κόνορ της ιστορίας κι όχι κανένας κομπάρσος, γιατί πρώτοι εμείς θα πεθάνουμε σε αυτή την περίπτωση.