Ένα νέο ρομπότ της SWORD International και τη Ghost Robotics αποκαλύφθηκε και μας θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Πρόκειται για ένα ρομπότ σκύλου, το οποίο είναι στην ουσία μια τετράποδη μηχανή με εμφάνιση σκύλου σε θέση να εκτελέσει μια σειρά εργασιών. Οι μηχανές αυτές ήταν σχετικά αβλαβείς μέχρι σήμερα.

Η SWORD International παρουσίασε το Special Purpose Unmanned Rifle (SPUR) για τετράποδα οχήματα εδάφους (QUGVs), το οποίο είναι τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή Creedmoor 6,5 χιλιοστών.

Αποκαλύφθηκε σε μια έκθεση, όπου το SPUR ήταν ενσωματωμένο πάνω από ένα Ghost Robotics QUGV. Ακούγεται και είναι τρομακτικό, καθώς μας κάνει κατανοητό ότι η τεχνολογία μπορεί να «γεννήσει» πολλά τερατουργήματα.

Ενώ λοιπόν μερικοί άνθρωποι αρχικά θαμπώθηκαν από την τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση, δεν άργησε να τρομοκρατηθούν όταν κατάλαβαν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα.

SWORD International για το τρομακτικό ρομπότ σκύλου

Μια δήλωση στο site της SWORD International αναφέρεται: «Το μη επανδρωμένο όπλο SWORD Defense Systems Special Purpose (SPUR) σχεδιάστηκε ειδικά για να προσφέρει πυρά ακριβείας από πλατφόρμες όπως το τετράποδο Ghost Robotics Vision-60.

Διαθέτει ασφαλείς θαλάμους, σαφείς οδηγίες για πυρά που επιτρέπουν τον ασφαλή και αξιόπιστο έλεγχο του οπλικού συστήματος – παρέχοντας στον χειριστή τη δυνατότητα να φορτώσει και να ασφαλίσει το όπλο σε απόσταση.

Αυτές οι δυνατότητες παρέχουν επίσης στον χειριστή τη δυνατότητα να εξαλείψει τις δυσλειτουργίες και να δουλέψει με ασφάλεια την πλατφόρμα πριν καν το ανακτήσει. Λόγω των εξαιρετικά ικανών αισθητήρων του, το SPUR μπορεί να λειτουργήσει κάτω από διάφορες συνθήκες, μέρα και νύχτα.

Τα αμυντικά συστήματα SWORD SPUR είναι το μέλλον των μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων. Το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή έχει ακρίβεια έως και 1.200 μέτρα μακριά, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Η απορία πολλών είναι το κατά πόσο ένα τέτοιου είδος ρομπότ είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα, την ώρα που η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση σημαντικότερων προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο τον πλανήτη (για παράδειγμα δημιουργώντας μηχανές – ρομπότ που θα έλεγχαν την ρύπανση).

Σίγουρα μια τέτοια επένδυση θα πήγαινε λιγότερο χαμένη και αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να φοβόμασταν είναι το ανθρώπινο μυαλό και όχι ένα μάτσο σίδερα.